Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kopija video igre „Super Mario 64“ prodata je za rekordnih 1,56 miliona dolara

AUTOR: CityMagazine 12 Jul, 2021
Kopija video igre „Super Mario 64“ prodata je za rekordnih 1,56 miliona dolara

Nije prošlo ni dva dana kako je redak primerak igre The Legend of Zelda oborio rekord kao najskuplje prodata video igra, a imamo novog rekordera – neotvorenu kopiju igre Super Mario 64 prodatu za 1,56 miliona dolara (1,31 milion evra).

U pitanju je upakovana kopija igre za konzolu Nintendo 64 iz 1996. godine, koja je za stanje dobila ocenu 9,8 A++, što je najveća moguća ocena u Wata sistemu ocenjivanja. Ova igra ima značajno mesto u istoriji video igara i mnogi je i danas rado igraju sa nimalo smanjenim osećajem zabave. To je i jedan od razloga za tako visoku cenu koju je prepoznao neki kolekcionar.

Igra The Legend of Zelda koja je držala rekord dva dana nije dobila najvišu ocenu po Wata sistemu, ali je zato ona mnogo ređa u upakovanoj varijanti, što je takođe bio mamac za kolekcionare. Takođe je u pitanju jedna od bitnijih igara u istoriji, ponovo kao deo dugovečnog serijala koji i dalje dobija nastavke.

Video igre se često prodaju za visok iznos, naročito one dobro očuvane i voljene među igračima. Pre ove dve gorepomenute, rekord je držao primerak igre Super Mario Bros, a na aukciji gde je oboren poslednji rekord prodate su još i igre Final Fantasy III i Zelda: A Link to the Past. Čini se da je sakupljanje ovakvih igara veoma skup hobi.

Izvor: Rolling Stone

Naslovna fotografija: Nintendo