• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Peđa Kresojević
18.07.2021. 2 min Restorani

Svakako lokacija nije od prvih koja će vam pasti na pamet, ali pozicija nadomak reke i šetališta, izmaknuta od gradske gužve i fino ušuškana, idealna je za malo „bekstvo iz grada“ i potpuno opuštanje uz ukusan zalogaj. Interesanta kovanica koja se pojavljuje na meniju „pečorest“, ponajbolje opisuje ovo mesto, kao spoj restorana i pečenjare, sa toplom domaćinskom atmosferom i ponudom, a uz sve restoranske standarde.

  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Dakle, kada od tramvajskog/starog mosta skrenete prema parkingu gde pauk odnosi vozila, druga ulica desno i pred vama je lepa bašta, sva u drvetu. Jednostavan i prijatan ambijent potpuno je podređen onom što sledi, a to je: pečenje, pečenje, pečenje… i još ponešto. Kao uvod ne propustite odlične pite od domaćih kora koje ovde prave, posebno onu sa tri vrste sira, a tu su i „mesna zajednica“ i beli mrs, predjela čija imena sve govore.

  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Prava i odlična teleća čorba je obavezna, a nadalje… jagnjeće, praseće ili pileće pečenje, odnosno teletina ispod sača, ispečeno neposredno tu, pred vama, efektno posluženo na dasci, u pratnji povrća pod sačem (krompir, celer, šargarepa). I to je to! Ukusno, sočno, baš kako treba… Inače „pečorest obroci“ su posebna stavka na meniju, oborci „na naš način“, gde u somunu dobijate pečenje sa posebnim sosom i prilozima. Osveženje u ovim vrelim danima donosi domaći ledeni čaj na koji su posebno ponosni, a kada malo predahnete, tu su urmašice i savršena baklava sa makom da divno zaokruže ovdašnju priču.

Oznake:

kod starog mostanacionalna kuhinja

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Internacionalna kuhinja: Miamiam
Prethodni

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Verkat, malvazija Barrique
Sledeći

Verkat, malvazija Barrique

Sledeći
Verkat, malvazija Barrique
21.07.2021.

Verkat, malvazija Barrique

Prethodni
17.07.2021.

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖