Preukusni sočni brauni od bundeve koji morate da probate!
Budući da je bundeva jako zdrava namirnica, njenu sezonu treba maksimalno iskoristiti, dok još uvek traje. Sa druge strane, vreme praznike se bliži, ovih dana se osmišljavaju i testiraju razni recepti koji će zasijati na prazničnoj trpezi. Upravo tim povodom danas vam donosimo recept za svima omiljeni kolač brauni, ali ovoga puta obogaćen, pogađate naravno, bundevom!
Ono što je sjajno u vezi sa ovim receptom jeste što je tu i dalje onaj prepoznatljivi čokoladni ukus braunija koji svi volimo, ali je zato tu i bundeva koja mu daje zdravu notu i posebnu sočnost, zbog koje se ovi kolači prosto tope u ustima. U nastavku pogledajte kako ovu ukusnu i zdravu poslasticu brzo i lako možete pripremiti kod kuće.
Sastojci za oko 20 komada:
- 150 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 250 g crne čokolade
- 150 g putera
- 300 g šećera
- 4 jaja
- 200 g kuvane, oceđene bundeve
- 200 g kokosovog jogurta
- 1 kašičica cimeta
- Prstohvat soli
- Prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
1. U šerpu stavite puter i čokoladu i otopite na laganoj vatri. Dobro promešajte, pa umešajte još 80 g pirea od bundeve.
2. Dodajte 250 g šećera, dobro izmešajte i sačekajte da se smesa malo ohladi. Zatim polako umešajte 3 jaja.
3. U posebnoj posudi pomešajte brašno, so, kakao prah i začine. Dobro promešajte, pa sve sjedinite sa čokoladnom smesom.
4. Pleh obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte masu.
5. U činiji pomešajte kokosov jogurt, jaje, ostatak šećera i pire od bundeve.
6. Kada dobijete glatku smesu, prelijte je preko izlivene mase u posudi za pečenje.
7. Pecite oko 30-35 minuta na temperaturi od 180° C.
8. Pečen kolač izvadite iz rerne i sačekajte da se ohladi. Zatim isecite na manje komade i poslužite. Prijatno!
Izvor: Aktivni Si
Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash
No Comment! Be the first one.