• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sočan kolač od pomorandže bez brašna

Sočan kolač od pomorandže bez brašna

CityMagazine
11.03.2022. 1 min Recepti

Svi znamo da je kriza za slatkim jedno od najvećih iskušenja kada je reč o ishrani i zdravlju. Ipak, ako je slatko ne mora biti i nezdravo, a primer za to je ovaj sočni kolač. Zato kad dobijete želju da jedete nešto slatko, mi vam predlažemo da se častite božanstvenom tortom od pomorandže, a najbolji deo je što se ona pravi bez brašna.

Potrebno je:

  • 2 srednje pomorandže
  • 6 jaja
  • 360 g mlevenih badema
  • 250 g kokosovog šećera
  • Maslac za podmazivanje pleha za pečenje
Sočan kolač od pomorandže bez brašna
Foto: Gaby Yerden/Unsplash

Priprema:

  1. Operite pomorandže, stavite ih u šerpu i prelijte sa toliko hladne vode da ih potpuno prekrije, pa kuvajte na srednjoj vatri 40 minuta. Povremeno proveravajte da li su pomorandže uvek pod vodom: ako nisu, dodajte malo vode. Posle 40 minuta, ocedite pomorandže i ostavite da se ohlade. Zatim ih isecite, uklonite koštice i stavite u blender. Mešajte dok pomorandže ne dobiju teksturu džema.
  2. U činiji umutite jaja i šećer da dobijete gustu, bledožutu smesu. Dodajte džem od pomorandže i bademe i sve dobro izmešajte.
  3. Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh za torte i pecite oko 50 minuta na 180°C.

Izvor: aktivna.si

Naslovna fotografija: Dana Nestorova/Unsplash

Oznake:

kolačkolači bez brašnapomorandže

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Jednostavna i ukusna krem supa od celera
Prethodni

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Biftek bez mesa? I to je moguće
Sledeći

Biftek bez mesa? I to je moguće

Sledeći
Biftek bez mesa? I to je moguće
15.03.2022.

Biftek bez mesa? I to je moguće

Prethodni
09.03.2022.

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖