• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

CityMagazine
28.04.2022. 1 min Recepti

Potrebno je:

  • Pšenično brašno T500 – 500g
  • 1 kašika suvog kvasca ili polovina kocke svežeg
  • Ravna kašičica šećera
  • Kašičica soli
  • Voda 350 ml tople vode

Semenke (količina po želji, ali ne preterujte):

  • Suncokret
  • Susam
  • Lan
  • Proso
  • Zrno spelte
  • Čia
  • Bundeva
  • Kim
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti

Zamesite testo tako što ćete u posudu sipati vodu, kvasac i šećer. Kada testo postane glatko dodajte i sve preostale sastojke, semenke po želji. Uz dodavanje minimalno brašna na radnoj površini testo formirajte u loptu. Stavite u posudu, pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite na toplom dva sata da naraste.

U posudu za pečenje hleba stavite papir za pečenje i izručite naraslo testo. Preko stavite razne semenke i blago ih pritisnite prstima u testo da se zalepe. Prekrijte testo aluminijumskom folijom 20 minuta na 220 stepeni, zatim sklonite foliju i nastavite da pečete još pola sata na 200 stepeni. Kada je hleb gotov, potrebno je sačekati da se malo ohladi kako bi mogao da se seče.

Odaćemo vam i tajnu, najbolje je da semenke koje ćete dodati u testo potopite u hladnu vodu i držite u frižideru bar 12 sati. Pre ubacivanja u testo dobro ih ocedite.
Prijatno!

Foto: Hleb&Kifle promo

Oznake:

hlebHleb&Kiflerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno
Prethodni

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Retro kuhinja: Ratatuj
Sledeći

Retro kuhinja: Ratatuj

Sledeći
Retro kuhinja: Ratatuj
28.04.2022.

Retro kuhinja: Ratatuj

Prethodni
27.04.2022.

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖