• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

CityMagazine
27.04.2022. 2 min Recepti

Vreme je za šetnje na svežem vazduhu, aktivan provod i, naravno, piknike u prirodi. Jedno od najpopularnijih jela ovog godišnjeg doba je roštilj. U redovima koji slede predstavljamo vam načine na koje možete marinirati meso da postane sočno i mekano.

Marinada od luka

Marinada od luka idealna je za svinjetinu – meso se može marinirati do 6-8 sati. Takođe, jagnjetina i junetina dobro idu uz luk, ali ne i piletina, jer kao neutralna može izgubiti ukus. Za pripremu marinade potreban vam je luk, so i biber (količina zavisi od toga koliko mesa planirate – na 1 kg svinjetine potrebne su 2 glavice luka). Jedan luk se isecka na kolutiće, a drugi izrenda na sitno. Pire od luka posolite i pobiberite i pomešajte s mesom, ostavite da se marinira 2 do 8 sati. Zatim komadiće mesa nanižite na ražanj, naizmenično s kolutovima preostalog luka.

Marinada od kivija

Marinada od kivija pogodna je za sve vrste mesa, čineći ga sočnim i mekim. Za kuvanje će vam biti potrebni: kivi, luk, malo biljnog ulja, začini i so – svi sastojci se moraju naseckati (možete koristiti blender) i pomešati s komadima mesa. Marinirajte oko 20-40 minuta.

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno
Foto: Victoria Shes / Unsplash

Marinada od nane

Marinada od mente tradicionalno se koristi za piletinu i jagnjetinu – ova kombinacija čini meso mekim i začinjenim, dok istovremeno eliminiše specifične ukuse. Za kuvanje vam je potrebna sveža menta, luk i so. Luk se isecka na polukružne listiće, stabljike nane se odvoje od listova, sastojci se pomešaju s pripremljenim komadima mesa, posole i ponovo promešaju. Najbolje je da se meso marinira preko noći.

Kefir marinada

Kefir marinada idealno se kombinuje s nežnim pilećim mesom, kao i ćuretinom i svinjetinom. Za kuvanje morate pomešati kefir, so, biber i začinsko bilje po ukusu (na primer, mirođija i peršun), a po želji dodati i druge začine. Zatim pripremljene komade piletine ili drugog mesa prelijte marinadom i ostavite najmanje 2 sata prekriveno folijom (što duže to bolje), a zatim ispecite meso.

Marinada od paradajza

Marinada od paradajza savršena je za svinjetinu, jagnjetinu i teletinu. Za njenu pripremu potreban vam je pire od paradajza ili paradajz u vlastitom soku, nekoliko čenova belog luka, biber, so, crni luk i začini po ukusu. Naseckajte crni i beli luk, malo razredite pire od paradajza vodom i kratko prokrčkajte, dodajte povrće, so i začine. Preporučuje se da se gotova marinada skuva, a zatim pomeša s mesom i marinira 2 do 4 sata. Takođe, marinada se može poslužiti uz kuvano meso i koristiti kao umak.

Izvor: Marie Claire Russia
Naslovna fotografija: Alexandru Bogdan-Gita / Unsplash

Oznake:

lukmarinadaparadajzprvi majzačinizačinsko bilje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta
Prethodni

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti
Sledeći

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

Sledeći
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti
28.04.2022.

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

Prethodni
26.04.2022.

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖