Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu
Sve je počelo kao zabavno i korisno, a sad nam je realno preko glave. Video snimci na društvenim mrežama kojima nam se savetuje kako da se bolje snalazimo u kuhinji su postali pravo smaranje, a neki od trendova jednostavno moraju da prestanu.
Unazad već nekoliko meseci nam nasilno iskaču razni recepti, u kojima se jela od testenine prave u jednom loncu. Dakle, nema pripreme dodataka posebno, kuvanja testenine posebno pa spajanja na kraju, uz malog dodatog tečnog zlata, iliti vodice u kojoj se testenina kuvala.
Sigurni smo da je ok ponekad probati i ovako napraviti jelo i da je možda korisnije, jer se manje lonaca uprlja, ali trend koji naginje ka tome da sve bude u jednom loncu je stvarno predosadan. Trpanje svega u jednu posudu dobija jednu neestetsku sliku koju ne želimo da više gledamo.
Dalje imamo drugi “omiljeni” trend u kom domaćice vade sve svoje stvari iz raznih pakovanja i presipaju ih u staklene bočice, posudice itd. Počev od voća i povrća, preko raznih bombonica i čokoladica, a onda krenu da sipaju i dva litra soka u nekoliko manjih boca.
Ok, shvatili smo. Sad prestanite sa organizicijom na ovaj način, ne štedite vreme i prostor ovako, samo je imbecilno.
Do pre godinu dana nismo ni znali šta je air fryer, a sad nam na Tiktoku govore da sve može da se stavi u njega.
Air fryer ili friteza na pari je odlična stvar, ali kad se koristi normalno. Pohovana piletina, pomfrit, razno povrće, tost, pa čak i kolači mogu se bez problema pripremiti u ovom hit aparatu koji vam može olakšati život i pomoći u smanjenju broja loših kalorija. Ali svakako bi se negde trebalo podvući crta pa je pripremanje testenine s tunjevinom ili kajgane totalni promašaj.
Samoproklamovani fitnes treneri, koji za 5 dana unapred pripremaju obroke kako bi uštedeli na vremenu i kako se ne bi našli u situaciji da su ovog trena gladni i žele da pojedu nešto na brzinu, pa pojedu nešto po njihovom merilu nezdravo, ponekad znaju biti tragično smešni.
Kuvana jaja sa zelenom salatom koju pripremaju u nedelju uveče, a planiraju da ih jedu tek u petak ujutro, ili sendviči od integralnog hleba sa ćurećom šunkom i light majonezom spremni za klopanje na poslu tek za tri dana? O, bože. Ovde je doslovno zdravije i pametnije pojesti Big Mek, manja je verovatnoća trovanja nego od starih jaja.
Naslovna fotografija: Jay Wennington on Unsplash