Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu

AUTOR: CityMagazine 19 Oct, 2022
Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu

Sve je počelo kao zabavno i korisno, a sad nam je realno preko glave. Video snimci na društvenim mrežama kojima nam se savetuje kako da se bolje snalazimo u kuhinji su postali pravo smaranje, a neki od trendova jednostavno moraju da prestanu.

Unazad već nekoliko meseci nam nasilno iskaču razni recepti, u kojima se jela od testenine prave u jednom loncu. Dakle, nema pripreme dodataka posebno, kuvanja testenine posebno pa spajanja na kraju, uz malog dodatog tečnog zlata, iliti vodice u kojoj se testenina kuvala.

Sigurni smo da je ok ponekad probati i ovako napraviti jelo i da je možda korisnije, jer se manje lonaca uprlja, ali trend koji naginje ka tome da sve bude u jednom loncu je stvarno predosadan. Trpanje svega u jednu posudu dobija jednu neestetsku sliku koju ne želimo da više gledamo.

Dalje imamo drugi “omiljeni” trend u kom domaćice vade sve svoje stvari iz raznih pakovanja i presipaju ih u staklene bočice, posudice itd. Počev od voća i povrća, preko raznih bombonica i čokoladica, a onda krenu da sipaju i dva litra soka u nekoliko manjih boca.

https://www.tiktok.com/@kaelimaee/video/7000103507135188230?embe

Ok, shvatili smo. Sad prestanite sa organizicijom na ovaj način, ne štedite vreme i prostor ovako, samo je imbecilno.

Do pre godinu dana nismo ni znali šta je air fryer, a sad nam na Tiktoku govore da sve može da se stavi u njega.

Air fryer ili friteza na pari je odlična stvar, ali kad se koristi normalno. Pohovana piletina, pomfrit, razno povrće, tost, pa čak i kolači mogu se bez problema pripremiti u ovom hit aparatu koji vam može olakšati život i pomoći u smanjenju broja loših kalorija. Ali svakako bi se negde trebalo podvući crta pa je pripremanje testenine s tunjevinom ili kajgane totalni promašaj.

Samoproklamovani fitnes treneri, koji za 5 dana unapred pripremaju obroke kako bi uštedeli na vremenu i kako se ne bi našli u situaciji da su ovog trena gladni i žele da pojedu nešto na brzinu, pa pojedu nešto po njihovom merilu nezdravo, ponekad znaju biti tragično smešni.

https://www.tiktok.com/@theonelifeplanner/video/7067313119596580142

Kuvana jaja sa zelenom salatom koju pripremaju u nedelju uveče, a planiraju da ih jedu tek u petak ujutro, ili sendviči od integralnog hleba sa ćurećom šunkom i light majonezom spremni za klopanje na poslu tek za tri dana? O, bože. Ovde je doslovno zdravije i pametnije pojesti Big Mek, manja je verovatnoća trovanja nego od starih jaja.

Naslovna fotografija: Jay Wennington on Unsplash

Najčitanije

Najbrži test inteligencije ima samo 3 pitanja, a na njemu padne 83 odsto ljudi: Da li ste među njima?

Test kognitivne refleksije poznat je i kao najkraći i najbrži test inteligencije na svetu, a potrebna su samo tri pitanja…

Konstrakta prošetala u najlepšoj zimskoj jakni inspirisanoj Jovankom Broz

Sinoć je održana revija “Jovanka u boji” pod pokroviteljstvom Tamare Vučić. U jednom od modela inspirisanim nekadašnjom prvom damom Jugoslavije…

Šeik koketirao sa brazilskom navijačicom, reakcija njegove supruge postala hit na mrežama

Tokom utakmice između Brazila i Švajcarske brazilska navijačica snimala je publiku, a u jednom trenutku šeik joj se nasmijao i…

Tamara Vučić u mini haljini na otvaranju revije “Jovanka u boji”

Revija “Jovaka u boji”, svejevrsni omaž Jovaki Broz, odžana je večeras u Palati Srbije, kao deo 50 Fashion Weeka. Čak…

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Slavska i praznična trpeza nezamislive su bez ruske salate, ali nijedna domaćica na našim prostorima ne pravi je po originalnom…

Samo tri dela tela treba prati svakog dana, kažu lekari

Mnogi ljudi se tuširaju svako jutro kako bi se razbudili i sveži i čisti ušli u novi dan, dok drugi…

Najnovije - Gastro

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Nakon dve godine ponovo smo posetili Puberaj u Novom Sadu i više nego prijatno se iznenadili našavši ga u još…

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Želite da zadržite svoju trenutnu težinu tokom decembra i predstojećih praznika? Postoji nekoliko načina da to postignete, a pored detoks…

Street food: Thyme

Thyme („majčina dušica“) je street food dvadeset prvog veka baš kakav treba da bude. Kreativan i autentičan, lucidan i promišljen,…

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Za mnoge je francuski baget odavno zaslužio mesto na večnoj listi hrane koja se ne može osporiti i za koju…

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze…

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Budući da je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, gledanje utakmica ovih dana je omiljena aktivnost većine ljudi širom planete. A…