• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Aleksandra Držaić
24.10.2022. 2 min Recepti

Piletina mnogima nije na vrhu liste omiljenih jela, jer, nije baš gastro užitak. Uz ova dva recepta Mike Dajmaka, promenićete mišljenje.

Mu­sa­ka za na­sta­vak

  • Krom­pir – 1 kg
  • pi­le – 1 kom
  • cr­ni luk – 1 gla­vi­ca
  • me­ša­na ze­len (šar­ga­re­pa, pa­ška­nat, ze­len, ce­ler) – 500 gr
  • bi­ber u zr­nu; so
  • ki­se­la pa­vla­ka – 2 dl
  • ja­ja – 3 kom
  • par­me­zan – 40 gr

Da­kle, po­što je su­pa ap­sol­vi­ra­na, me­so se odvo­ji na ko­ma­di­će, ko­re­nje isec­ka kao za ru­sku sa­la­tu, pa sve bla­go pro­me­ša i osta­vi na stra­nu.

Krom­pir se oba­ri u lju­sci, olju­šti dok je još to­pao, pa ise­če na plo­ške. U na­u­lje­noj va­trosltal­noj po­su­di po­re­đa se po­lo­vi­na krom­pi­ra, pre­ko na­ba­ca­ju me­so i ko­re­nje, a sve za­tvo­ri dru­gom po­lo­vi­nom krom­pi­ra.

Od tri ja­je­ta i šo­lje ki­se­le pa­vla­ke, uz do­da­tak po­la ke­si­ce par­me­za­na na­pra­vi se pre­liv ko­jim se za­li­je mu­sa­ka. Od­o­zgo se još za­pra­ši dru­gom po­lo­vi­nom ke­si­ce par­me­za­na, pa pri­pu­sti rer­ni, na 200 ste­pe­ni dva­de­se­tak mi­nu­ta, po­vre­me­no pro­ve­ra­va­ju­ći da li je sve po­ru­me­ne­lo ka­ko tre­ba.

Pu­nje­ni pi­le­ći ba­tak

  • Pi­le­ći ba­tak – 500 gr
  • fe­ta i ov­či­ji be­li sir – 150 gr;
  • ja­ja
  • bra­šno; ulje; ma­jo­nez; ke­čap; bo­si­ljak

Ko god da je pro­bao fi­lo­va­ni pi­le­ći ba­tak, ras­pi­ti­vao se za ve­šti­nu odva­ja­nja me­sa od ko­sti­ju, ali ta­ko da me­so osta­ne u ko­ma­du. Kao ru­ka­vi­ca što mo­že da se fi­lu­je. Kod pi­le­ti­ne je to naj­lak­še, jer ako »hi­rurg« slu­čaj­no po­gre­ši, tu je ko­žu­ri­ca da is­pra­vi stvar.

Da­kle, po­mo­ću tan­kog, a ve­o­ma oštrog no­ža, go­to­vo skal­pe­la, za­se­če se sa­mo de­blji deo ba­ta­ka, a on­da pr­sti­ma odvo­ji me­so od ko­ske. Ta­ko je ba­tak pri­pre­mljen i spre­man da se na­pu­ni me­ša­vi­nom be­log ov­čjeg i fe­ta si­ra.

Pa­ke­ti­će još sa­mo va­lja is­po­ho­va­ti na pa­ri­ski na­čin: ja­ja, bra­šno, ja­ja.

Pre­liv po vo­lji go­sti­ju, što vi­še tra­že, pri­pre­ma se vi­še ne­go jed­no­stav­no: ma­jo­nez se po­me­ša s ke­ča­pom i za­či­ni su­še­nim ili sve­žim bo­silj­kom.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

piletinarecept

Podeli

Zaprati Autor

Aleksandra Držaić

Ostali članci

Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu
Prethodni

Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede
Sledeći

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Sledeći
Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede
29.10.2022.

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Prethodni
19.10.2022.

Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu

Ovo su trendovi u ishrani na internetu od kojih nam je više muka i koji moraju da prestanu

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo
    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖