Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more
Potrebno je samo malo začina i dobra volja i pred sobom ćete imati savršen prrilog, grčki krompir.
Evo recepta:
POTREBNO JE:
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
sok od 1/2 limuna,
1 čen belog luka,
so,
biber,
origano,
parmezan.
PRIPREMA: Očistite krompir i isecite ga na ćetvrtine po dužini. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnu činiju pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, ispritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na 210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju alu-folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi dolijte vodu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte da se sve lepo sjedini.