• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Grčki krompir, foto: Shutterstock

Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more

CityMagazine
25.02.2023. One Min Read Recepti

Potrebno je samo malo začina i dobra volja i pred sobom ćete imati savršen prrilog, grčki krompir.

Evo recepta:
POTREBNO JE:
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
sok od 1/2 limuna,
1 čen belog luka,
so,
biber,
origano,
parmezan.

PRIPREMA: Očistite krompir i isecite ga na ćetvrtine po dužini. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnu činiju pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, ispritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na  210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju alu-folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi dolijte vodu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte da se sve lepo sjedini.

Povezani članci

Jedinstveni duh Mediterana u Beogradu

Prisećamo se „sirotinjskih” jela koja su bila na svakoj trpezi u bivšoj Jugoslaviji

Tags:

grčka kuhinjakrompirorigano

Povezani članci

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Next

Pita sa tunjevinom

Next
27.02.2023.

Pita sa tunjevinom

Previews
25.02.2023.

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Najnovije

Kreće 17. Turneja Slobodne zone – dobitnik Zlatne palme i evropskog Oskara stiže u 50 mesta u Srbiji
CityMagazine
Promuklost, lascivnost i nastanak fenomena: 60 godina od prvog albuma Bitlsa
Filip Milosavljević
Počela je sinhronizacija filma „Mala sirena“
CityMagazine
5 filmova koji menjaju žanr i prerastaju u horor
CityMagazine
Naš glumac je dobio ulogu u nagrađivanoj seriji koju svi volimo, a ime lika je posebno urnebesno
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖