• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za sok od višanja bez konzervansa i bez kuvanja
Foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za sok od višanja bez konzervansa i bez kuvanja

CityMagazine
20.05.2023. 1 min Recepti

Sok od višanja tokom vrelih dana može da bude najbolje moguće osveženje. Nekoga podseća na bakinu kuhinju, a neko ga koristi kao dodatak novim zanimljivim koktelima.

Mi smo našli recept za sok od višnje koji lako možete da napravite kod kuće, a ne koristite konzervans, a i ne kuvate ga.

Potrebno je:

  • 3kg višanja
  • 1,5 l vode
  • 40 gr limuntusa
  • šećer (koliko litara tečnosti, toliko kilograma šećera)

Evo kako izgleda postupak:

Oprane višnje pospite limuntusom i dodajte vode. Dobro ih izgnječite rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.

Ostaviti višnje u toj vodi 24 sata, pa procedite, da izdvojite samo sok. Velika metalna cediljka je odličan izbor. Ako je nemate može da posluži i gaza.

Izmerite dobijenu količinu soka, pa dodajte istu količinu šećera, dakle razmera je na litar soka, kilogram šećera. Umešajte šećer drvenom varjačom dok se skroz ne otopi. Ako je reč o velikoj količini, mešajte više puta u toku dana. Kada se šećer otopi, flaširajte sirup.

Čak i ako imate veću količine višanja, možete da ih zamrznete pa da onda novi, svež sok pravite tokom godine.

Oznake:

sok od višanjavišnja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat
Prethodni

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne
Sledeći

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne

Sledeći
Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne
21.05.2023.

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne

Prethodni
20.05.2023.

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖