Mini pice, predlog za savršen doručak ili večeru koji će deca obožavati
Mini pice su jedno od onih peciva kojima retko ko može da odoli. Savršeno sveže i mekane, obogaćene prilozima po želji, one su sjajan izbor za užinu, kućnu žurku ili brzi obrok koji možete poneti sa sobom. Deca ih obožavaju, a uz to i jako vole da učestvuju u pripremi, pa eto dobrog predloga kako da kvalitetno i kreativno provedete zajedničko vreme. U nastavku pogledajte proveren recept za mini pice koje će nestati sa tanjira i pre nego što ih poslužite!
Mini pice
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje (240 g) brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¾ šolje (180 ml) toplog mleka
Za preliv:
- 1 šolja (240 ml) pica sosa (može biti kupljen ili domaći)
- 1 ½ šolje (150 g) rendanog sira (mocarela ili neki drugi po izboru)
- Prilozi po želji (pečurke, crvene paprike, masline, šunka itd.)
- Origano ili majčina dušica (po ukusu)
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
- Dodajte maslinovo ulje i mešajte dok se sve ne sjedini.
- Postepeno dodajte toplo mleko, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
- Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite nekoliko minuta dok ne postane elastično. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo brašna.
- Razvaljajte testo na debljinu od oko 5 mm. Ako je testo teško za razvaljivanje, možete ga ostaviti da malo „odmori”.
- Izrežite testo na male krugove koristeći modle za kolače ili čašu. Izaberite veličinu koja vam najviše odgovara.
- Prebacite krugove testa na pleh obložen papirom za pečenje.
- Na svaki krug testa stavite malo pica sosa.
- Pospite rendanim sirom i dodajte željene priloge.
- Po ukusu, pospite malo origana ili majčine dušice.
- Zagrjte rernu na 220°C.
- Pecite mini pice oko 10-12 minuta, ili dok ne postanu zlatnosmeđe i sir se ne otopi i lagano zapeče.
- Poslužite tople mini pice uz dodatak svežeg origana ili malo maslinovog ulja ako želite i uživajte u ovim ukusnim slasnim zalogajčićima!