• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
burata
Foto: Shutterstock/VikaGeyder

Burata sa pečenim povrćem – recept za ukusan, jednostavan i zdrav ručak koji krije iznenađenje

CityMagazine
01.10.2024. 1 min Recepti

Burata je svež italijanski sir koji se pravi od kravljeg mleka, a koji se sastoji od tanke opnice i mekane, kremaste unutrašnjosti. Iako spolja izgleda kao mocarela, kada se preseče, iz burate se izlije bogata kremasta srž, koja donosi pravo iznenađenje! Ovaj sir je vrlo ukusan i često se koristi u salatama, na picama ili kao deo predjela.

No, mi vam danas donosimo jedan drugačiji recept, a to je burata sa pečenim povrćem. Evo kako da brzo i lako pripremite ovo ukusno, zdravo i jednostavno jelo:

Burata sa pečenim povrćem

Sastojci:

  • 1 burata (oko 150-200 g)
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljubičasti luk
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Svež ruzmarin ili majčina dušica (po želji)
  • Balzamiko sirće (po želji)
Burata sa pečenim povrćem - recept za ukusan, jednostavan i zdrav ručak koji krije iznenađenje
Foto: Shutterstock/hadasit

Priprema:

  1. Tikvicu, papriku i luk operite i iseckajte na komade.
  2. Stavite povrće na pleh, prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Po želji, dodajte sveže začine.
  3. Zagrejte rernu na 200°C.
  4. Pecite povrće oko 20-25 minuta, ili dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Povremeno ga promešajte.
  5. Na tanjir stavite pečeno povrće i na vrh stavite buratu.
  6. Prelijte maslinovim uljem i, po želji, dodajte nekoliko kapi balzamiko sirćeta.
  7. Poslužite odmah, uz hrskavi hleb ili tost i uživajte!

Oznake:

buratapovrće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

štrudla sa makom
Prethodni

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

krem brule
Sledeći

Krem brule – recept za omiljeni francuski desert koji se jede na poseban način

Sledeći
krem brule
01.10.2024.

Krem brule – recept za omiljeni francuski desert koji se jede na poseban način

Prethodni
01.10.2024.

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

štrudla sa makom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖