• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
burata
Foto: Shutterstock/VikaGeyder

Burata sa pečenim povrćem – recept za ukusan, jednostavan i zdrav ručak koji krije iznenađenje

CityMagazine
01.10.2024. 1 min Recepti

Burata je svež italijanski sir koji se pravi od kravljeg mleka, a koji se sastoji od tanke opnice i mekane, kremaste unutrašnjosti. Iako spolja izgleda kao mocarela, kada se preseče, iz burate se izlije bogata kremasta srž, koja donosi pravo iznenađenje! Ovaj sir je vrlo ukusan i često se koristi u salatama, na picama ili kao deo predjela.

No, mi vam danas donosimo jedan drugačiji recept, a to je burata sa pečenim povrćem. Evo kako da brzo i lako pripremite ovo ukusno, zdravo i jednostavno jelo:

Burata sa pečenim povrćem

Sastojci:

  • 1 burata (oko 150-200 g)
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljubičasti luk
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Svež ruzmarin ili majčina dušica (po želji)
  • Balzamiko sirće (po želji)
Burata sa pečenim povrćem - recept za ukusan, jednostavan i zdrav ručak koji krije iznenađenje
Foto: Shutterstock/hadasit

Priprema:

  1. Tikvicu, papriku i luk operite i iseckajte na komade.
  2. Stavite povrće na pleh, prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Po želji, dodajte sveže začine.
  3. Zagrejte rernu na 200°C.
  4. Pecite povrće oko 20-25 minuta, ili dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Povremeno ga promešajte.
  5. Na tanjir stavite pečeno povrće i na vrh stavite buratu.
  6. Prelijte maslinovim uljem i, po želji, dodajte nekoliko kapi balzamiko sirćeta.
  7. Poslužite odmah, uz hrskavi hleb ili tost i uživajte!

Oznake:

buratapovrće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

štrudla sa makom
Prethodni

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

krem brule
Sledeći

Krem brule – recept za omiljeni francuski desert koji se jede na poseban način

Sledeći
krem brule
01.10.2024.

Krem brule – recept za omiljeni francuski desert koji se jede na poseban način

Prethodni
01.10.2024.

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

štrudla sa makom

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖