• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ove trikove možete „pozajmiti“ od vrhunskih kuvara

Ove trikove možete „pozajmiti“ od vrhunskih kuvara

CityMagazine
16.02.2022. 3 min Gourmet

Kako biste postali majstor u kuhinji, kradite trikove od najboljih! Svaki proslavljeni kuvar ili kuvarica, sa svojom emisijom, ima neke male cake koji im pomažu da uvek spreme savršeno jelo. Ovo su neke od njih.

Kulinarska superzvezda Marta Stjuart odlično zna kako da napravi savršen pečeni čizkejk. Da bi konzistencija ostala kremasta i da bi sprečila stvaranje pukotina, Stjuart ga polako kuva u posudi koja je uronjena u vodu, a zatim ga pušta da se ohladi u rerni sa odškrinutim vratima.

View this post on Instagram

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart)

Martin porodični recept za makarone s sirom daleko je od dosadnog. U mešavinu dodaje pastu od paradajza, a zatim dozu kajenskog i crnog bibera kako bi mu dala oštrinu. Služi jelo sa pavlakom.

Kad god kuvate sa folijom, uverite se da je sjajna strana gore, savetuje Gordon Remzi. Mat strana bolje izoluje toplotu – dok sjajna strana treba da bude okrenuta ka spolja.

Kad god pravite pire krompir, skuvajte krompir sa kožom i ogulite ga dok je još vruć. Kora štiti krompir, tako da ne upija svu tu vodu.

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Još jedno poznato lice u kuvanju, Đada De Lorentis, ekspertkinja je za italijansku kuhinju.

Kada pravi klasične lazanje, ona ih podiže na sledeći nivo dodavanjem sloja seckanog smrznutog spanaća i rikote. Ali prvo istiskuje svu suvišnu vlagu iz spanaća, tako da ne razblaži ukus.

Poznata po emisiji Pioneer Woman, Ri Dramond ima super trik za rebarca u lepljivom slatkom sosu. Ona upozorava na uobičajenu grešku. Prvo ih pecite, a zatim ih prelijte glazurom. Ne obrnuto. Tako će se vaš sos zalepiti za meso i neće ga razblažiti sokovi od kuvanja.

Gaj Fijeri je stručnjak za meso. Prilikom prženja goveđeg mesa predlaže korišćenje maslinovog ulja i putera. Od putera dobijate divan, bogat ukus, ali ulje sprečava njegovo sagorevanje.

Takođe nekoliko sjajnih saveta za čili – pre nego što stavite sve sastojke u šerpu, propržite meso, a kada je tiganj prepun, meso treba da se kuva na pari.

Fijeri ima još jednu taktiku za unošenje slojeva ukusa u makarone s sirom. Pržite slaninu, a zatim koristite mast kao podlogu za sos. Nakon što stavite sve sastojke u posudu, koristite hrskavu slaninu koju ste ranije pržili za posipanje – genijalno.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Berry’s Foods (@maryberrys_foods)

Najpoznatija britanska kuvarica Meri Beri uvek uzima u obzir koji proizvodi su sezonski i lako dostupni kada planira šta da kuva. U nekim slučajevima recepti se mogu prilagoditi. Na primer, u proleće koristite špargle za pitu s piletinom, a zimi pređite na kelj ili praziluk.

Slavna Džulija Čajld takođe je imala neverovatne kulinarske savete. Imala je dovitljiv test da proveri kada je piletina pečena. Kada se piletina probuši viljuškom ili oštrim nožem, sokovi bi trebalo da budu bistrožuti, a ne ružičasti.

Tajna popularne Ine Garten za savršen desert je dodavanje šoljice tople kuvane kafe kolačima koji uključuju čokoladu. Ona kaže da kafa dodatno poboljšava čokoladni ukus.

View this post on Instagram

A post shared by Ina Garten (@inagarten)

Prema Ini, postoji jedna ključna stvar koju treba da znate kada pravite kajganu: spremajte je na laganoj vatri. Razlog je taj što proteini postaju čvrsti na visokoj temperaturi, pa će održavanje niske temperature osigurati da ostanu meki.

Takođe, sklonite kajganu sa vatre neposredno pre nego što je gotova, jer će nastaviti da se kuva u tiganju.

Izvor: Zadovoljna

Naslovni kolaž: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia II Benchmark Drinks/MEGA / The Mega Agency / Profimedia II Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Oznake:

kulinarske veštinekuvarisaveti stručnjaka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate
Prethodni

Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate

Ovaj startap želi da napravi meso od vazduha
Sledeći

Ovaj startap želi da napravi meso od vazduha

Sledeći
Ovaj startap želi da napravi meso od vazduha
17.02.2022.

Ovaj startap želi da napravi meso od vazduha

Prethodni
15.02.2022.

Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate

Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pesma
    Pre skoro 50 godina je u Jugoslaviji nastala pesma koja opisuje današnji svetski trenutak: U to vreme kritičari je nisu voleli, a stihovi su proročki
    CityMagazine
    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖