Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove trikove možete „pozajmiti“ od vrhunskih kuvara

AUTOR: CityMagazine 16 Feb, 2022
Ove trikove možete „pozajmiti“ od vrhunskih kuvara

Kako biste postali majstor u kuhinji, kradite trikove od najboljih! Svaki proslavljeni kuvar ili kuvarica, sa svojom emisijom, ima neke male cake koji im pomažu da uvek spreme savršeno jelo. Ovo su neke od njih.

Kulinarska superzvezda Marta Stjuart odlično zna kako da napravi savršen pečeni čizkejk. Da bi konzistencija ostala kremasta i da bi sprečila stvaranje pukotina, Stjuart ga polako kuva u posudi koja je uronjena u vodu, a zatim ga pušta da se ohladi u rerni sa odškrinutim vratima.

Martin porodični recept za makarone s sirom daleko je od dosadnog. U mešavinu dodaje pastu od paradajza, a zatim dozu kajenskog i crnog bibera kako bi mu dala oštrinu. Služi jelo sa pavlakom.

Kad god kuvate sa folijom, uverite se da je sjajna strana gore, savetuje Gordon Remzi. Mat strana bolje izoluje toplotu – dok sjajna strana treba da bude okrenuta ka spolja.

Kad god pravite pire krompir, skuvajte krompir sa kožom i ogulite ga dok je još vruć. Kora štiti krompir, tako da ne upija svu tu vodu.

Još jedno poznato lice u kuvanju, Đada De Lorentis, ekspertkinja je za italijansku kuhinju.

Kada pravi klasične lazanje, ona ih podiže na sledeći nivo dodavanjem sloja seckanog smrznutog spanaća i rikote. Ali prvo istiskuje svu suvišnu vlagu iz spanaća, tako da ne razblaži ukus.

Poznata po emisiji Pioneer Woman, Ri Dramond ima super trik za rebarca u lepljivom slatkom sosu. Ona upozorava na uobičajenu grešku. Prvo ih pecite, a zatim ih prelijte glazurom. Ne obrnuto. Tako će se vaš sos zalepiti za meso i neće ga razblažiti sokovi od kuvanja.

Gaj Fijeri je stručnjak za meso. Prilikom prženja goveđeg mesa predlaže korišćenje maslinovog ulja i putera. Od putera dobijate divan, bogat ukus, ali ulje sprečava njegovo sagorevanje.

Takođe nekoliko sjajnih saveta za čili – pre nego što stavite sve sastojke u šerpu, propržite meso, a kada je tiganj prepun, meso treba da se kuva na pari.

Fijeri ima još jednu taktiku za unošenje slojeva ukusa u makarone s sirom. Pržite slaninu, a zatim koristite mast kao podlogu za sos. Nakon što stavite sve sastojke u posudu, koristite hrskavu slaninu koju ste ranije pržili za posipanje – genijalno.

Najpoznatija britanska kuvarica Meri Beri uvek uzima u obzir koji proizvodi su sezonski i lako dostupni kada planira šta da kuva. U nekim slučajevima recepti se mogu prilagoditi. Na primer, u proleće koristite špargle za pitu s piletinom, a zimi pređite na kelj ili praziluk.

Slavna Džulija Čajld takođe je imala neverovatne kulinarske savete. Imala je dovitljiv test da proveri kada je piletina pečena. Kada se piletina probuši viljuškom ili oštrim nožem, sokovi bi trebalo da budu bistrožuti, a ne ružičasti.

Tajna popularne Ine Garten za savršen desert je dodavanje šoljice tople kuvane kafe kolačima koji uključuju čokoladu. Ona kaže da kafa dodatno poboljšava čokoladni ukus.

Prema Ini, postoji jedna ključna stvar koju treba da znate kada pravite kajganu: spremajte je na laganoj vatri. Razlog je taj što proteini postaju čvrsti na visokoj temperaturi, pa će održavanje niske temperature osigurati da ostanu meki.

Takođe, sklonite kajganu sa vatre neposredno pre nego što je gotova, jer će nastaviti da se kuva u tiganju.

Izvor: Zadovoljna

Naslovni kolaž: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia II Benchmark Drinks/MEGA / The Mega Agency / Profimedia II Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…