Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate

AUTOR: CityMagazine 15 Feb, 2022
Domaći puding od čokolade (bez šećera!) koji morate da probate

Ponekad moramo malo da zasladimo život, a kad je već tako, zašto to ne bismo uradili sa domaćim poslasticama u zdravim varijantama, zbog kojih nećemo osećati grižu savesti, a koje su takođe vrlo ukusne? Zbog toga vam danas donosimo recept za ukusni domaći puding od čokolade bez šećera!

Potrebno je:

  • 2 šolje mleka po izboru (može i kokosovo mleko iz konzerve)
  • još 1/2 šolje istog mleka + 3 kašike kukuruznog skroba
  • prstohvat soli
  • 1/4 šolje nezaslađenog kakao praha
  • 1/3 šolje meda
  • 2 prstohvata ekstrakta vanile
  • opciono: sitno seckana crna čokolada
Foto: Adam Bartoszewicz/Unsplash

Priprema:

U šerpici zagrejte 2 šolje mleka, a zatim dodajte so, kakao i med.

U međuvremenu, pomešajte pola šolje mleka sa kukuruznim skrobom i dodajte u zagrejano mleko. Pustite da provri, a zatim neprestano mešajte još dva minuta. Smanjite temperaturu i ostavite još minut na ringli, a zatim šerpicu sklonite na stranu.

Kada se puding malo prohladi, dodajte vanilu i, po želji, komadiće crne čokolade koji će se otopiti i tako dodatno pojačati čokoladni ukus ove zdrave kremaste poslastice!

Puding zatim prebacite u frižider da se stegne. Ostavite ga da odstoji nekoliko sati ili, još bolje, preko noći, a zatim dekorišite po želji (recimo grčim jogurtom i jagodama ili malinama, listićima nane ili seckanim pečenim lešnikom) i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Abhishek Hajare/Unsplash; Klara Avsenik/Unsplash

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…