Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovi neobično posluženi obroci su nas ostavili u čudu

AUTOR: CityMagazine 17 Jan, 2022
Ovi neobično posluženi obroci su nas ostavili u čudu

Kada vam u restoranu pire krompir posluže u čaši za vino, a sos u piksli, nalazite se pred teškim izborom. S jedne strane možete ustati protiv ove besmislenosti i požaliti se kelneru. Male su šanse, međutim, da ćete imati neke koristi od toga, budući da je ovaj restoran jedino „kriv“ zato što je hteo da vas impresionira.

Druga opcija je se pravite da je sve u redu i pojedete svoj obrok, dok istovremeno sanjarite o vremenu kada se hrana posluživala u tanjirima i od gostiju restorana nije traženo da pronalaze kreativna rešenja da bi je konzumirali.

Čini se da sve više restorana pokušava da bude originalno u svojoj prezentaciji hrane. Sve je počelo od daske sa koje sve ispada umesto tanjira, pa su onda od nas tražili „da sami namažemo svoju palačinku“, a ko zna kakve će sledeće strahote maštoviti ugostitelji pripremiti za nas u budućnosti. Naš gnev prema ovim restoranskim trendovima deli mnogo ljudi na svetu, a neki od njih su okupljeni oko sajta We Want Plates i grupa na društvenim mrežama (Reddit, Facebook, Instagram, Twitter) vezanim za njega.

Na ovim lokacijama na internetu se svakodnevno objavljuju najnoviji primeri neobično poslužene hrane, a kako izgledaju neki od njih, pogledajte u našoj galeriji u nastavku…

Izvor: Bored Panda
Izvor naslovne slike: wewantplates.com

Najčitanije

Naučite da prihvatite poraz sledeći kineski princip

Ne pronaći sebe, ne znati svoju sudbinu, ne susresti svoju ljubav – ovi strahovi su na Internetu podrugljivo definisati kao…

Mala količina ove namirnice dnevno smiriće vam um

Hrana koju jedemo igra važnu ulogu u funkcionisanju našeg mozga i izbor namirnica može da bude dobra osnova u brizi…

Ovaj začin podstiče gubljene kilograma u predelu stomaka!

Ima začina koji povoljno deluju na masnoće, tako što ih suzbijaju sa određenih delova tela. Mi ćemo vam danas predstaviti…

10 manje poznatih činjenica o jagodama

Maj i jun vreme su za sočne, zrele jagode. No, pored ukusa, ove bobice su dragocene i u nutritivnom pogledu,…

Ova nedelja će biti odlična za osobe ovih horoskopskih znakova

Ako ste rođeni u nekom od sledeća tri horoskopska znaka, pred vama je nedelja u kojoj možete očekivati da će…

4 razloga zašto je šetnja bolja od kafe za povećanje energije

Kada nam nedostaje energije, volimo da posegnemo za kafom. Konzumiramo je odmah nakon što se probudimo, a i toku dana…

Najnovije - Gastro

Tri jednostavna doručka za bolju probavu

Za sve vas koji nemate puno vremena ujutru da spremite zdrav doručak, nudimo tri jednostavna i brza recepta za obroke…

Indigo i Duke – posebni i drugačiji

Pozivamo vas da posetite hotel Indigo, restoran Duke i terasu koja krasi ovo jedinstveno mesto, sasvim posebno i drugačije. Već…

Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

Ako ste naručili i obrok i ostavilo vam je nekoliko parčadi pice, nemojte je žuriti do mikrotalasne kad poželite da…

Napravite pitu od jabuka kao iz filma „Kada je Hari sreo Sali”

Glumci Bili Kristal i Meg Rajan postali su Hari i Sali u čuvenoj ljubavnoj komediji. Film je poznat po mnogim…

Kanoli: Istorija najpoznatijeg sicilijanskog kolača

Kanoli. Gotovo je nemoguće odoleti ovom hrskavom kolaču u obliku cevi punjenjim svežom rikotom. Put na Siciliju bez kanola je…

Street Food Festival se vraća u grad!

Spremite se za gastroputovanje Sava promenadom jer uskoro počinje Street Food Festival! Od 27. do 29. maja na jednoj od…