• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Studenti kulinarstva su ponudili svoje korisne savete o kuvanju

CityMagazine
01.11.2020. 2 min Gourmet

Ljudi koji pohađaju kulinarske škole su puni znanja o pripremi hrane o kojima mi ostali, kuvari amateri, nemamo pojma. Ipak, čak i oni priznaju da su se sa nekim stvarima u vezi sa kuvanjem upoznali tek kada su počeli profesionalno da se bave time.

Na platformi Reddit nedavno je osvanula tema pod nazivom: „Koje kulinarske trikove niste naučili u školi za kulinarstvo?“. U nastavku ćemo vam otkriti najzanimljivije odgovore na ovo pitanje…

  • Recepti su samo putokaz. Ne morate da ih se u potpunosti pridržavate, osim u jednom slučaju, a to je kada nešto pečete.
  • Ne bacajte stabljike brokolija. Oljuštite ih, iseckajte ih i ispržite na tiganju, jer su tako pripremljene veoma ukusne.
  • Iskoristite slobodne trenutke tokom kuvanja da počistite za sobom. To će vam osloboditi radni deo za naredni korak u pripremi jela, a i lišiće vas tereta pranja sudova nakon obedovanja.
  • Izbegavajte marinirano meso u radnji. Ono najverovatnije nije sveže, i mesari ga stavljaju u marinadu kako bi sakrili tu činjenicu i eventualno neprijatan miris.
  • Radite kao na pokretnoj traci. Umesto što, na primer, prvo ljuštite krompire, a onda ih sečete, pa onda ljuštite šargarepe, pa i njih sečete, bolje bi bilo da prvo oljuštite svo povrće, pa kad to završite, krenete sa sečenjem.
  • Uvek koristite pravi puter, nikad, ali nikad margarin.
  • Iskoristite ubruse da pokupite višak vlage sa mesa, ribe i povrća. To će pomoći da ove namirnice budu hrskavije nakon kuvanja, ali i ukusnije.
  • Kada pripremate hranu, nikada ne koristite vino za kuvanje, jer može biti vrlo lošeg kvaliteta, već samo ono koje biste i sami pili.
  • Ako želite da izbegnete grudvice brašna tokom pripreme sosa, nemojte ga dodati direktno u vreli sud, već ga prvo sipajte u čašu, napunite je hladnom vodom, promešajte, a tek onda ovu smešu sipajte u sud za kuvanje.

Izvor: Bored Panda

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Oznake:

kuvanjesavetitrikovi

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Nova Plazma Plazmastičarnica

Sledeći

Da li su Burger King i McDonald’s konačno zakopali ratne sekire?

Sledeći
04.11.2020.

Da li su Burger King i McDonald’s konačno zakopali ratne sekire?

Prethodni
30.10.2020.

Nova Plazma Plazmastičarnica

Najnovije

Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine
Bend MAiKA objavio novi singl „Kafana Paradis“
CityMagazine
Vikend preporuke 1-3.12.
CityMagazine
Novi španski triler „Sva imena Božja“ uskoro u bioskopima
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖