Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Studenti kulinarstva su ponudili svoje korisne savete o kuvanju

AUTOR: CityMagazine 01 Nov, 2020
Studenti kulinarstva su ponudili svoje korisne savete o kuvanju

Ljudi koji pohađaju kulinarske škole su puni znanja o pripremi hrane o kojima mi ostali, kuvari amateri, nemamo pojma. Ipak, čak i oni priznaju da su se sa nekim stvarima u vezi sa kuvanjem upoznali tek kada su počeli profesionalno da se bave time.

Na platformi Reddit nedavno je osvanula tema pod nazivom: „Koje kulinarske trikove niste naučili u školi za kulinarstvo?“. U nastavku ćemo vam otkriti najzanimljivije odgovore na ovo pitanje…

  • Recepti su samo putokaz. Ne morate da ih se u potpunosti pridržavate, osim u jednom slučaju, a to je kada nešto pečete.
  • Ne bacajte stabljike brokolija. Oljuštite ih, iseckajte ih i ispržite na tiganju, jer su tako pripremljene veoma ukusne.
  • Iskoristite slobodne trenutke tokom kuvanja da počistite za sobom. To će vam osloboditi radni deo za naredni korak u pripremi jela, a i lišiće vas tereta pranja sudova nakon obedovanja.
  • Izbegavajte marinirano meso u radnji. Ono najverovatnije nije sveže, i mesari ga stavljaju u marinadu kako bi sakrili tu činjenicu i eventualno neprijatan miris.
  • Radite kao na pokretnoj traci. Umesto što, na primer, prvo ljuštite krompire, a onda ih sečete, pa onda ljuštite šargarepe, pa i njih sečete, bolje bi bilo da prvo oljuštite svo povrće, pa kad to završite, krenete sa sečenjem.
  • Uvek koristite pravi puter, nikad, ali nikad margarin.
  • Iskoristite ubruse da pokupite višak vlage sa mesa, ribe i povrća. To će pomoći da ove namirnice budu hrskavije nakon kuvanja, ali i ukusnije.
  • Kada pripremate hranu, nikada ne koristite vino za kuvanje, jer može biti vrlo lošeg kvaliteta, već samo ono koje biste i sami pili.
  • Ako želite da izbegnete grudvice brašna tokom pripreme sosa, nemojte ga dodati direktno u vreli sud, već ga prvo sipajte u čašu, napunite je hladnom vodom, promešajte, a tek onda ovu smešu sipajte u sud za kuvanje.

Izvor: Bored Panda

Najčitanije

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Najnovije - Gastro

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…