Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Festival čokolade na Dorćol Platzu

Pročitaj

Znate li šta se tačno podrazumeva pod kontinentalnim doručkom?

Kontinentalni doručak zvuči prilično obilno – uostalom, kontinenti su prilično veliki, zar ne? Ali ako ste ujutro požurili u hotelsku…

Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

Autor: Ebi Lenger Volim da pripremam obroke, ali ponekad život diktira drugačije uslove. Potpuno je normalno da neke sedmice ne…

Ovo je tajni sastojak koji Gordon Remzi dodaje u burgere

Gordon Remzi ima tajni sastojak koji bi mogao učiniti vaš hamburger još boljim. U osnovi, to je ono što pravi…

X Balkan Cheese Festival

Balkan Cheese Festival, deseta izložba autohtonih sireva Balkana biće održana tokom vikenda 12. i 13. oktobra u prostoru Doma omladine…

Ovaj brend viskija nudi svoj proizvod u kapsulama

Škotski proizvođač viskija Glenlivet je smislio novi način konzumiranja njihovog alkoholnog napitka koji će sigurno obradovati sve ispičuture. Oni naime…

Drugo izdanje Belgrade Food Show festivala visokokvalitetne hrane

Drugo izdanje Belgrade Food Show – sajma i konferencije visokokvalitetne hrane („specialty food“) u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 10. i…

5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

Ponekad je jedna greška u pripremi obroka dovoljna da dato jelo učini potpuno nejestivim. U ovom tekstu ćemo vam otkriti…

Sorbe ili šerbet – u čemu je razlika?

Zamislite sledeću situaciju: u svojoj omiljenoj poslastičarnici pokušavate da se odlučite između sorbea od jagoda i zavodljivog šerbeta. Oba deluju…

Uz ovaj tajni sastojak vaš brauni će biti savršen

Omiljeni čokoladni kolač brauni spada u one poslastice kojima niko ne može da odoli. Ono što ga čini tako neodoljivim…

Nećete verovati, ali ovo su stvarno torte

Ako ste, kao i mi, veliki ljubitelj slatkiša, verovatno ne možete da odolite ukusnim tortama. Dovoljno je da pomislimo na…

Napravite savršene palačinke od samo 3 sastojka

Hm, palačinke od samo tri sastojka? Zvuči sjajno, ali da li su one jednako dobrog ukusa kao obične? Ukoliko imate…

Jesen je tu, zato isprobajte Valdorf salatu

Vikend je pred nama, što znači da je došlo pravo vreme za nova kulinarska eksperimentisanja. Ukoliko do sada niste pripremali…

Miele Kitchen Experience: Škola kuvanja uskoro u Beogradu

Često pravite domaće specijalitete, ali pritom volite da ih dodatno začinite i tako bakin recept učinite modernijim? Kako da razvijate…

Home Made: Poklon-torta – miks 6 presnih ukusa

Za sve koji zbog načina ishrane preferiraju presne ukuse (Raw Cakes), a žele da na lak način probaju što više…

Probajte očaravajući jesenji specijalitet: Pikantan tart sa pršutom i ananasom

Ukoliko ste probali Havajsku picu, i svidela vam se, velika je verovatnoća da će vam se i ovaj specijalitet dopasti.…

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

Postoje razne varijante tarta sa kruškama, od bogato rustičnih do onih jednostavnih sa kruškama iz konzerve. Mi vam, međutim, ovom…

Ovako će hleb duže ostati svež

Nakon nekoliko dana, vaš nekada svež hleb postao je tvrd poput kamena. Komadići počinju sami da se krune, te hleb…

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

Otvaranje već gotovog sosa iz tegle i ubacivanje špageta u lonac provrele vode jedan je od najjednostavnijih načina da se…