• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Mućkalica
Mućkalica, foto: Shutterstock

Mućkalica, recept sa juga

CityMagazine
04.06.2024. 1 min Recepti

Mućkalica je tradicionalno jelo iz Srbije, često se pravi od paprike, paradajza, i začina, a može da uključuje i druge sastojke po želji. Evo recepta za osnovnu verziju ućkalice:
Sastojci:

5 crvenih paprika 4 paradajza 2 glavice crnog luka 2-3 čena belog luka 2 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo) So i biber po ukusu Peršun ili mirođija za dekoraciju

Uputstvo:

Priprema povrća:
Paprike ispecite na roštilju, u rerni ili na ringli dok im koža ne pocrni. Stavite ih u kesu i ostavite da se ohlade, a zatim ih oljuštite i očistite od semenki.
Paradajz oljuštite tako što ćete ga blanširati u vreloj vodi na par minuta, a zatim ga brzo prebaciti u hladnu vodu da biste lako skinuli kožicu. Nakon ljuštenja, iseckajte paradajz na sitne komade.
Crni luk i beli luk sitno iseckajte.



Priprema mućkalice:


U velikoj tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi.
Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk i pržite još minut.
Dodajte iseckani paradajz i kuvajte dok se paradajz ne raspadne i ne stvori sos, oko 10-15 minuta.
Dodajte pečene i oljuštene paprike, koje možete iseći na trake ili komadiće, i kuvajte još 10 minuta dok se svi ukusi ne sjedine.

Začinjavanje i serviranje:
Posolite i pobiberite po ukusu.
Ako želite, možete dodati i svež peršun ili mirođiju za dodatni ukus i dekoraciju.
Služite ućkalicu toplu ili hladnu kao glavno jelo, prilog, ili čak kao namaz na hlebu.

Mućkalica je ukusno i aromatično jelo koje se može kombinovati sa mnogim drugim jelima ili uživati samostalno. Prijatno!

Oznake:

mućkalica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mekike
Prethodni

Mekike, recept za najbrži obrok

tikvice
Sledeći

Tikvice, recept za tradicionalno grčko jelo

Sledeći
tikvice
04.06.2024.

Tikvice, recept za tradicionalno grčko jelo

Prethodni
04.06.2024.

Mekike, recept za najbrži obrok

Mekike

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine
    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖