• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
bećarac
Bećarac, foto: Uros Zunic / Alamy / Alamy / Profimedia

Bećarac, tradicionalni recept

CityMagazine
21.05.2024. 1 min Recepti

Bećarac, ili bećar paprikaš, je odlična varijanta ako želite da spremite glavni obrok koji je ukusan, a nemate previše vremena. Bećarac možete da pravite sa mesom ili bez, ukusan je u oba slučaja.
Sastojci:

500 g svinjetine ili pilećeg mesa (može i bez mesa za vegetarijansku varijantu)
2 glavice crnog luka
2-3 paprike (zelene i crvene)
3 paradajza ili 400 g konzerviranog paradajza
2 šargarepe
2 čena belog luka
2-3 kašike ulja
1 kašika aleve paprike (po ukusu)
So i biber po ukusu
1 kašičica šećera (opciono, ako je paradajz kiseo)
1 lovorov list (opciono)
Peršun za dekoraciju

Uputstvo:

Priprema mesa:
Ako koristite meso, isecite ga na kockice.

Priprema povrća:
Crni luk sitno iseckajte.
Paprike očistite od semena i isecite na trakice.
Šargarepu očistite i isecite na kolutove.
Paradajz oljuštite i isecite na kockice (ako koristite svež paradajz).
Beli luk sitno iseckajte.

Prženje mesa:
U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte ulje.
Dodajte kockice mesa i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane.

Prženje povrća:
U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno, zatim dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte papriku i šargarepu i pržite dok ne omekšaju.

Kuvanje:
Vratite meso u tiganj, dodajte beli luk i kratko pržite.
Dodajte paradajz (svež ili konzerviran), alevu papriku, so, biber i lovorov list.
Dodajte šećer ako je paradajz kiseo.
Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 30-40 minuta, ili dok meso i povrće ne budu potpuno kuvani i dok se sos ne zgusne.

Finalno:
Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode tokom kuvanja ako je smesa previše gusta.
Pre serviranja, uklonite lovorov list i pospite svežim peršunom.

Služenje:
Poslužite toplo, uz svež hleb ili pire krompir.



Oznake:

bećarac

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Bela čorba, recept za početnike
Prethodni

Bela čorba, recept za početnike

Na novoj listi najboljih jela iz Srbije našla se i čalabrca: Brzo, sirotinjsko jelo za koje je malo ko čuo
Sledeći

Na novoj listi najboljih jela iz Srbije našla se i čalabrca: Brzo, sirotinjsko jelo za koje je malo ko čuo

Sledeći
Na novoj listi najboljih jela iz Srbije našla se i čalabrca: Brzo, sirotinjsko jelo za koje je malo ko čuo
22.05.2024.

Na novoj listi najboljih jela iz Srbije našla se i čalabrca: Brzo, sirotinjsko jelo za koje je malo ko čuo

Prethodni
21.05.2024.

Bela čorba, recept za početnike

Bela čorba, recept za početnike

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖