• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Bela čorba, recept za početnike
Bela čorba, foto: Vasyl Faievych / Alamy / Alamy / Profimedia

Bela čorba, recept za početnike

CityMagazine
21.05.2024. 1 min Recepti

Bela čorba je starinsko jelo koje deluje okrepljujuće. lako se pravi, a ovo je tradicionalni recept.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (najbolje belo meso ili bataci)
1 veći krompir
2 šargarepe
1 peršun (koren i listovi)
1 manji celer (koren)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 l vode
1 l pileće supe (može i kocka rastvorena u vodi)
200 ml kisele pavlake
2 kašike brašna
1 žumance
2-3 kašike ulja ili maslaca
So i biber po ukusu
Lovorov list (opciono)
Sok od jednog limuna

Uputstvo:
Priprema mesa:
Pileće meso operite, isecite na manje komade i stavite u lonac sa vodom. Kuvajte dok ne postane mekano. Kada je kuvano, izvadite meso i sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.
Priprema povrća:
Krompir, šargarepu, peršun i celer očistite i isecite na sitne kockice.
Crni luk sitno iseckajte.
Prženje:
U drugom loncu zagrejte ulje ili maslac i dodajte iseckani crni luk. Pržite dok ne postane staklast.
Dodajte brašno i pržite uz stalno mešanje dok ne postane svetlo smeđe boje.

Dodavanje tečnosti:
Polako dodajte vodu u kojoj se kuvalo meso i pileću supu, stalno mešajući da se ne stvore grudvice.

Dodavanje povrća i mesa:
Dodajte iseckano povrće i kuvano pileće meso. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Priprema zaprške:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna. Dobro izmešajte.
Dodajte nekoliko kašika vrele čorbe u smesu sa pavlakom (da se temperira) i zatim lagano umešajte sve u čorbu.

Finalno kuvanje:
Dodajte so, biber i lovorov list po ukusu. Kuvajte još 5-10 minuta uz povremeno mešanje.

Služenje:
Poslužite toplu čorbu sa svežim peršunom posutim preko.

Oznake:

bela čorba

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

tikvice sa sirom
Prethodni

Tikvice sa sirom: Ručak za 10 minuta

bećarac
Sledeći

Bećarac, tradicionalni recept

Sledeći
bećarac
21.05.2024.

Bećarac, tradicionalni recept

Prethodni
19.05.2024.

Tikvice sa sirom: Ručak za 10 minuta

tikvice sa sirom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖