• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
tikvice sa sirom
Foto: Shutterstock/Julie208

Tikvice sa sirom: Ručak za 10 minuta

CityMagazine
19.05.2024. 1 min Recepti

Tikvice sa sirom mogu da budu fini prilog ili salata uz glavno jelo od mesa, ali mogu da se iskoriste i kao ceo obrok ako želite nešto lagano i hranljivo.

Tikvice su neiscrpni izvor kulinarske inspiracije, a pogotovo u toplijem delu godine, piše Punkufer.

Ovo povrće može se pripremati na 1001 način – rado ih pohujemo, dinstamo i pečemo, od njih pravimo fine namaze, čorbe i variva.

Od tikvica se može napraviti i brzinska toplo-hladna salata. Povrće je dovoljno kratko izdinstati u nešto ulja i maslaca za začinima, a potom poslužiti s komadićima feta sira.

Ovu salatu od tikvica i feta sira možete poslužiti kao samostalno jelo ili prilog mesu. Najbolje od svega? Biće gotova za svega 10-ak minuta.

Tikvice sa sirom, sastojci:

  • 400 g tikvica
  • 150 g feta sira
  • 20 g maslaca
  • 2-3 čena belog luka
  • biljno ulje po želji
  • so i biber po želji

Tikvice sa sirom, priprema:

  1. U većem tiganju zagrejte malo biljnog ulja, pa na njemu prodinstajte kolutiće tikvica.
  2. Tikvice dinstajte oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju, pa ih okrenite na drugu stranu i dinstajte još par minuta.
  3. Odmaknite tikvice na ivicu tiganja i u sredinu stavite maslac.
  4. Kad se maslac rastopi, stavite naseckani beli luk i dinstajte ga pola minuta.
  5. Pomešajte beli luk s tikvicama i prebacite na tanjur.
  6. Poslužite s komadićima feta sira. Prijatno!

Oznake:

feta sirtikvicetikvice sa sirom

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

pita
Prethodni

Omiljena pita sa ovih prostora je stigla čak do Britanije: Recept je objavio i Gardijan

Bela čorba, recept za početnike
Sledeći

Bela čorba, recept za početnike

Sledeći
Bela čorba, recept za početnike
21.05.2024.

Bela čorba, recept za početnike

Prethodni
17.05.2024.

Omiljena pita sa ovih prostora je stigla čak do Britanije: Recept je objavio i Gardijan

pita

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖