Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gastro

Festival poslastica i slatkiša u Domu omladine Beograda

Pročitaj

Hrana koja nestaje – ugrožena hrana iz celog sveta

Izložba Ono što niste znali da postoji. Ugrožena hrana iz celog sveta predstavlja zanemarenu svetsku gastronomsku baštinu, i podseća na…

Perfektna espreso kafa u vašem domu

Barcaffè ponosno predstavlja deo svog espreso asortimana kreiran u skladu sa najnovijim svetskim trendovima, za sve one koji u šoljici…

Norteño Mexican Street Tacos: Popularni meksički specijalitet od sada na Crvenom krstu

Norteño Mexican Street Tacos otvoren je usred Crvenog krsta. Na prostranom platou između visokih solitera, iza malog kiosk pulta služi…

Furuna: Autentična libanska pekara na Vračaru

Na zidu libanske pekare u Beogradu stoji ispis: „ljubavna priča između Libanke i Srbina donela je do Beograda manaiš – autentično…

„Noć Ukusa” u petak 15. novembra na Đeram pijaci

JKP Gradske pijace i UKUS FEST pripremaju još jednu veliku gastronomsku manifestaciju: Noć Ukusa. U petak 15. novembra od 18:00…

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

Slasne rolnice sa cimetom, idealne su za doručak, branč, užinu, i „laganu” ponoćnu zakusku. Uz malo strpljenja, bićete nagrađeni ukusnom…

Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

Pomalo neočekivano, kao da je stigao iz nekih čudesnih kosmičkih daljina, u veliki park tik do Požeške ulice na Banovom…

14. Sajam etno hrane i pića

Sajam etno hrane i pića održava se od 23. do 26. novembra na Beogradskom sajmu. To je regionalna smotra prehrambenih…

Ovo su najbolje alternative za biljno ulje

Biljno ulje ima široku primenu, a većina nas ga najčešće koristi za pečenje i prženje. Lagan i suptilan ukus biljnog…

Whisky Fair 2019 četvrti put u Beogradu

Četvrti put u Beogradu, tradicionalno u novembru mesecu, svi ljubitelji viskija i ostali hedonisti, imaće priliku da uživaju na još…

L’Adresse: Restoran prefinjene francuske kuhinje na Vračaru

U vračarskom Saint Ten Hotelu otvoren je francuski restoran L’Adresse. Jedinstven u gastronomskom životu Beograda, s impresivno pripremljenim menijem, L’Adresse…

Zdrava priprema hrane je važna i nama i planeti

Kulinarski maraton Cookathon održan je kao završni događaj trogodišnjeg projekta Hrana sutrašnjice (Food for Tomorrow) Švedskog instituta i ambasade Švedske…

Novo u ponudi: Slani ketering na Mandarinin način

Poslastičarnica Mandarina nas je poslednjih godina razmazila kolačima koji su ukusom, teksturom i sastojcima uneli potpuno novu dimenziju na ovom…

Usavršite svoje kulinarsko umeće u Miele Kitchen Experience školi kuvanja

Miele Kitchen Experience je jedinstvena škola moderne balkanske kuhinje koju vodi renomirani beogradski kuvar i osnivač koncepta New Balkan Cuisine,…

Ovog vikenda održava se Festival čokolade

Kao i prethodne dve godine, na trećem Festivalu čokolade, od 25. do 27. oktobra, čekaju vas najbolji domaći i internacionalni…

Vrh Beograda: Specijaliteti nacionalne kuhinje u prijatnom ambijentu Zvezdarske šume

Smešten u zelenilo Zvezdarske šume, restoran Vrh Beograda pruža idealan odmak od gradske gužve, a kad na to nadovežete divnu…

Ista kafa, drugi običaji

Šarene narodne nošnje, raznovrsna i neobična muzika, ustaljeni običaji, različiti načini ishrane i brojne neuobičajene poslastice – to su samo…

Novo u gastro ponudi Beograda: Branč u Hiltonu

Šta je najlepše u vikendu? To što ne moramo rano da ustajemo i nigde da žurimo. Što možemo da ugodimo…