• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasulj
Pasulj, foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Pasulj, tradicionalni recept za omiljeno čorbasto jelo

CityMagazine
05.07.2024. 2 min Recepti

Pasulj je omiljeno jelo na Balkanu. Iako se uvek vezuje za iskusne domaćice, zapravo se pravi lako. Samo vam je potrebno vreme. Postoji samo par koraka, a šporet će sve ostalo učiniti sam.

Pasulj, recept

Sastojci:

500 g belog pasulja 2 glavice crnog luka 2 šargarepe 3-4 čena belog luka 1 suva paprika 2 lista lovora 1 kašičica crvene mlevene paprike So po ukusu Biber po ukusu 1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličnog) 2 kašike ulja 1 kašika brašna 1 kašika aleve paprike

Priprema:

Priprema pasulja:
Pasulj operite i potopite u hladnu vodu preko noći.
Sutradan, vodu u kojoj se pasulj natapao bacite i stavite pasulj u novu vodu da se kuva.
Kada voda proključa, kuvajte pasulj 10-15 minuta, zatim vodu bacite, a pasulj isperite hladnom vodom.

Kuvanje pasulja:
U lonac sa pasuljem dodajte iseckane šargarepe, jednu glavicu crnog luka (isečenu na polovine), suvu papriku i lovorov list.
Nalijte vodu da prekrije pasulj i povrće, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša (oko 1-2 sata). Po potrebi, dodajte još vode tokom kuvanja.
Kada je pasulj skoro skuvan, dodajte so, biber i suvi začin.

Priprema zaprške:
Na ulju propržite drugu glavicu crnog luka, sitno seckanu, dok ne postane staklast.
Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još malo.
Dodajte brašno i crvenu mlevenu papriku, kratko propržite, pa dolijte malo vode iz pasulja i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Zapržavanje:
Kada je pasulj potpuno skuvan, izvadite lovorov list i suvu papriku.
Dodajte zapršku u lonac sa pasuljem i dobro promešajte.
Kuvajte još 10-15 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine.

Serviranje:
Pasulj poslužite topao, uz svežu ili kiselu salatu i svež hleb.

Oznake:

pasulj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

cezar salata
Prethodni

Cezar salata napunila 100 godina: Ko ju je izmislio i kako glasi pravi recept?

Pekmez od šljiva
Sledeći

Pekmez od šljiva

Sledeći
Pekmez od šljiva
05.07.2024.

Pekmez od šljiva

Prethodni
04.07.2024.

Cezar salata napunila 100 godina: Ko ju je izmislio i kako glasi pravi recept?

cezar salata

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine
    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖