• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Božićni venac od sira i čokolade koji će impresionirati vaše goste

Božićni venac od sira i čokolade koji će impresionirati vaše goste

CityMagazine
25.12.2021. 2 min Recepti

Praznici su iza ćoška, euforija raste, pa ovih dana verovatno već razmišljate koji desert biste mogli da pripremite za svoje najdraže ove godine. Mi smo tu da vam olakšamo ovu dilemu i zbog toga vam preporučujemo božanstveni slatki venac od sira i čokolade u kome će svi uživati i o kome će se dugo pričati. Ostanite sa nama i u nastavku da saznate kako se priprema ova raskošna praznična poslastica.

Božićni venac od sira i čokolade koji će impresionirati vaše goste
Foto: Nataliia Zhekova / Alamy / Alamy / Profimedia

Sastojci za testo:

  • ½ kocke svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
  • ½ kesice kiselog testa
  • 400 g brašna
  • 130 g mleka
  • 125 g pavlake
  • 80 g suvog grožđa
  • 40 g putera
  • 30 g šećera
  • 30 g kandirane pomorandžine kore
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica soli
  • Jaje za premazivanje

Sastojci za punjenje:

  • 400 g svežeg sira
  • 200 g maskarpone sira
  • 150 g čokoladnih kapi
  • 80 g šećera
  • 50 g izdrobljenog keksa
  • 2 belanceta
Božićni venac od sira i čokolade koji će impresionirati vaše goste
Foto: Nataliia Zhekova / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

  1. Pomešajte brašno sa kiselim testom. Kvasac rastvorite u mleku i dodajte u brašno, a zatim dodajte i ostale sastojke bez putera.
  2. Zamesite glatko testo – prvo lagano promešajte sve satojke, a zatim postepeno dodavajte omekšali puter uz mešanje. Na kraju mešajte deset minuta maksimalnom brzinom da testo postane glatko. Posudu prekrijte providnom folijom i ostavite testo da naraste na toplom mestu.
  3. Dok testo nadolazi, pripremite fil – pomešajte sveži sir sa maskarponeom, pa dodajte šećer, belanca i mrvice keksa.
  4. Premesite testo koje je nadošlo, ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa ga razvucite.
  5. Premažite ga filom od svežeg sira, pospite čokoladnim kapljicama i uvijte u rolat. Zatim ga kroz sredinu prerežite po dužini, ali ne skroz (vrh rolata treba da ostane čitav) i počnite da preplićete ta dva kraka tako da dobijete pletenicu i da se unutrašnjost rolata i svi slojevi lepo vide.
  6. Prebacite je u okrugli kalup za pečenje, pa spojite krajeve tako da napravite venac. Pokrijte ga i ostavite da naraste, još oko pola sata.
  7. Na kraju venac premažite umućenim jajetom, stavite u zagrejanu rernu i pecite na 175°C oko 40 minuta da lepo porumeni.
  8. Po želji pospite prah šećerom ili dekorišite na drugi način i servirajte. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Oznake:

božićni venacčokoladapraznična poslasticapraznična trpezasir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Za ove ukusne čokoladne zalogaje treba vam samo 5 sastojaka!
Prethodni

Za ove ukusne čokoladne zalogaje treba vam samo 5 sastojaka!

Sočna pečena ćuretina sa medom i limetom
Sledeći

Sočna pečena ćuretina sa medom i limetom

Sledeći
Sočna pečena ćuretina sa medom i limetom
29.12.2021.

Sočna pečena ćuretina sa medom i limetom

Prethodni
24.12.2021.

Za ove ukusne čokoladne zalogaje treba vam samo 5 sastojaka!

Za ove ukusne čokoladne zalogaje treba vam samo 5 sastojaka!

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖