• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Grčka tortilja je sve što vam treba na ovoj vrućini: Lako i brzo i preukusno

CityMagazine
27.08.2022. 1 min Recepti

Na velikim vrućinama mnogima i nije do hrane, ali imamo dva recepta kuvara Mike Dajmaka koji će vam otvoriti apetit.

Grčka tortilja

Jaja – 4 komada;

brašno – 4 kašike;

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

tikvice – 1 kg;

mleko; so; ulje;

mirođija – 1 veza

Ovo smo izmislili. Nije izvesno da Grci baš ovako spremaju tikvice. Ali, bitna je suština, a ne forma. Dakle, tikvice u formi debele palačinke. Ili pite. Tortilje, svakako.

Tepsija se dobro naulji pa prazna pripusti rerni na 250 stepeni da se dobro zagreje. U dubljoj činiji se umute četiri jajeta, četiri kašike brašna, soli naravno, malo mleka da sve bude kao testo za palačinke, ali malo gušće. Tri osrednje tikvice se oljušte, izrendaju na najkrupnije rende pa umešaju u jaja. Isecka se i veza mirođije, pa takođe promeša s prethodnim.

Pazi se na prste dok se masa sipa u vrelu tepsiju, a peče dok ne dobije lepu rumenu boju iz koje će provirivati zeleni listići.

Zapečene tikvice

Tikvice – 1 kg;

jaja – 4 kom;

ulje, so; belo kukuruzno brašno;

mirođija – 1 veza

Tikvice se uzduž, a unakrst, preseku na četvrtke, pa svaka tako dobijena četvrtina skrati na pola dužine. Ovi štapići poređaju se u nauljenu činiju od vatrostalnog stakla, uvis, ali tako da ostane prostora između njih. Sve se još malo zalije uljem, posoli naravno, pa zaspe belim kukuruznim brašnom. Ono se odozgo naprska vodom i prelije dobro umućenim jajima, u koja je umešana veza seckanog lista mirođije.

Sve ostalo uradiće rerna za pola sata, zagrejana na standardnih 225 stepeni.

Oznake:

recepttikvice

Povezani članci

Piroške sa sirom

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Dača Ikodinović je uz flašu vina u kafani platio 1.200 dinara nešto što se zove – vinski servis: Evo šta to tačno znači

Sledeći

Street food Week na Kalemegdanu

Sledeći
28.08.2022.

Street food Week na Kalemegdanu

Prethodni
26.08.2022.

Dača Ikodinović je uz flašu vina u kafani platio 1.200 dinara nešto što se zove – vinski servis: Evo šta to tačno znači

Najnovije

Znam kako dišeš
Gledali smo fantastičnu seriju „Znam kako dišeš“: Šamarčina realnosti koja je očigledno celom Balkanu neophodna
Miloš Dašić
Film „Barbi“ stiže na striming 15. decembra
CityMagazine
Goran Bare je komentarisao uspeh Aleksandre Prijović u Zagrebu, a malo ko je očekivao da će ovo reći
CityMagazine
Voja Govedarica
Tukao je Stalonea, psovao Žan Klod van Dama: Preminuo je čuveni Srbin iz akcionih filmova
CityMagazine
Donald Tramp
Ovaj glumac će biti mladi Donald Tramp u novom filmu: Dobro ga znamo iz superherojskih akcija, a izašle su i prve fotke sa snimanja
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖