• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more
Grčki krompir, foto: Shutterstock

Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more

CityMagazine
25.02.2023. 1 min Recepti

Potrebno je samo malo začina i dobra volja i pred sobom ćete imati savršen prrilog, grčki krompir.

Evo recepta:
POTREBNO JE:
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
sok od 1/2 limuna,
1 čen belog luka,
so,
biber,
origano,
parmezan.

PRIPREMA: Očistite krompir i isecite ga na ćetvrtine po dužini. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnu činiju pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, ispritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na  210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju alu-folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi dolijte vodu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte da se sve lepo sjedini.

Oznake:

grčka kuhinjakrompirorigano

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi
Prethodni

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Pita sa tunjevinom
Sledeći

Pita sa tunjevinom

Sledeći
Pita sa tunjevinom
27.02.2023.

Pita sa tunjevinom

Prethodni
25.02.2023.

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖