• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more
Grčki krompir, foto: Shutterstock

Grčki krompir: Magija začina koja miriše na more

CityMagazine
25.02.2023. 1 min Recepti

Potrebno je samo malo začina i dobra volja i pred sobom ćete imati savršen prrilog, grčki krompir.

Evo recepta:
POTREBNO JE:
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
sok od 1/2 limuna,
1 čen belog luka,
so,
biber,
origano,
parmezan.

PRIPREMA: Očistite krompir i isecite ga na ćetvrtine po dužini. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnu činiju pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, ispritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na  210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju alu-folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi dolijte vodu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte da se sve lepo sjedini.

Oznake:

grčka kuhinjakrompirorigano

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi
Prethodni

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Pita sa tunjevinom
Sledeći

Pita sa tunjevinom

Sledeći
Pita sa tunjevinom
27.02.2023.

Pita sa tunjevinom

Prethodni
25.02.2023.

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖