Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Isprobajte zdravu picu od karfiola!

AUTOR: CityMagazine 19 Feb, 2022
Isprobajte zdravu picu od karfiola!

Za danas smo odabrali da vam predstavimo recept koji je prikladan i za vegane. U ovom slučaju važna je kora, a nadev možete kombinovati po svom, ili ukusu svojih najbližih. Nadamo se da ćete pružiti šansu ovom zdravom receptu.

Sastojci:

1 srednja glavica karfiola
1,5 kašike lanenog semena
3 kašike ljuspica nutritivnog kvasca ili veganskog parmezana
¼ kašičice soli
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika kukuruznog brašna
Sastojci po izboru za filovanje pice (paradajz sos, sir, povrće…)

Foto: Kajetan Sumila/Unsplash

Postupak:

1. Narendajte karfiol da dobijete sitne komade (veličine zrna pirinča). Kuvajte ih u kipućoj vodi 5 minuta, pa dobro ocedite, usitnite i ostavite da se ohlade. Proverite da li su komadići stvarno dobro sabijeni.

2. U velikoj posudi pomešajte semenke lana s 4 kašike vode. Ostavite smesu da odstoji oko 5 minuta, a zatim dodajte: usitnjen karfiol, so, pahuljice nutritivnog kvasca, origano, bosiljak, beli luk u prahu i kukuruzni skrob. Zamesite smesu rukama da dobijete lagano testo. U međuvremenu ga isprobajte i po želji začinite.

3. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Prvo ga pospite kukuruznim brašnom, a zatim ravnomerno rasporedite testo od karfiola tako da napravite kvadrat ili krug. Trebalo bi da bude debljine oko 1 centimetra.

4. Testo pecite 45 minuta na 190°C. Zatim ga pažljivo okrenite i pecite još 10 minuta.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Georgia Z/Unsplash

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…