• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Isprobajte zdravu picu od karfiola!

CityMagazine
19.02.2022. One Min Read Recepti

Za danas smo odabrali da vam predstavimo recept koji je prikladan i za vegane. U ovom slučaju važna je kora, a nadev možete kombinovati po svom, ili ukusu svojih najbližih. Nadamo se da ćete pružiti šansu ovom zdravom receptu.

Sastojci:

1 srednja glavica karfiola
1,5 kašike lanenog semena
3 kašike ljuspica nutritivnog kvasca ili veganskog parmezana
¼ kašičice soli
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika kukuruznog brašna
Sastojci po izboru za filovanje pice (paradajz sos, sir, povrće…)

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Foto: Kajetan Sumila/Unsplash

Postupak:

1. Narendajte karfiol da dobijete sitne komade (veličine zrna pirinča). Kuvajte ih u kipućoj vodi 5 minuta, pa dobro ocedite, usitnite i ostavite da se ohlade. Proverite da li su komadići stvarno dobro sabijeni.

2. U velikoj posudi pomešajte semenke lana s 4 kašike vode. Ostavite smesu da odstoji oko 5 minuta, a zatim dodajte: usitnjen karfiol, so, pahuljice nutritivnog kvasca, origano, bosiljak, beli luk u prahu i kukuruzni skrob. Zamesite smesu rukama da dobijete lagano testo. U međuvremenu ga isprobajte i po želji začinite.

3. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Prvo ga pospite kukuruznim brašnom, a zatim ravnomerno rasporedite testo od karfiola tako da napravite kvadrat ili krug. Trebalo bi da bude debljine oko 1 centimetra.

4. Testo pecite 45 minuta na 190°C. Zatim ga pažljivo okrenite i pecite još 10 minuta.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Georgia Z/Unsplash

Tags:

karfiolpicapredlog za obrokzdravo

Povezani članci

Piroške sa sirom

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Reci mi šta jedeš, reći ću ti odakle si

Next

Kakva piva sve postoje?

Next
20.02.2022.

Kakva piva sve postoje?

Previews
18.02.2022.

Reci mi šta jedeš, reći ću ti odakle si

Najnovije

Počinje prodaja ulaznica za performanse koje potpisuje Joan Buržoa
CityMagazine
Evo šta nas sve očekuje na HBO Max-u u oktobru
CityMagazine
Duo Short Reports ima novi singl „Nisam“ na srpskom jeziku
CityMagazine
Kristijan Dior, garaža i dve uniforme: Kiki Lesendrić otkrio kako je smislio ime za „Pilote“
CityMagazine
tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖