Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Jezivo ukusni kokteli za Noć veštica

AUTOR: Isidora Spasić 28 Oct, 2021
Jezivo ukusni kokteli za Noć veštica

Došao je još jedan trenutak u godini kada imate sjajan izgovor da eksperimentišete sa pravljenjem novih koktela. Zato mi nudimo četiri opcije, a vi birajte!

Frankenštajnov poljubac

Ovaj koktel odličan je da se posluži većem broju ljudi, pa je zato idealan za prijateljsko okupljanje i bindžovanje horor filmova.

Sastojci

  • 1 litar piva od đumbira (ginger ale)
  • 1 čaša soka od ananasa
  • ⅓ čaše tekile
  • kolutovi limuna i limete

Priprema

U veliku činiju sipajte pivo od đumbira, sok od ananasa i tekilu. Promešajte, pa dodajte kolutove limuna i limete, a zatim promešajte još jednom. Služite uz pomoć kutlače, sipajući u niske okrugle čaše napunjene ledom.

Foto: www.delish.com

Paukova mreža

Radi se o koktelu idealnom za ljubitelje kafe i čokolade. A pošto u sebi krije romantičnu notu, najbolje je da se deli udvoje.

Sastojci

  • ⅓ čaše likera od čokolade
  • ⅓ čaše likera od kafe (na primer Kahlúa)
  • 1 čaša mleka
  • blago umućen šlag
  • muskatni oraščić
  • plastični pauci

Priprema

U šejker za koktel sipajte liker od čokolade, liker od kafe, mleko, šlag i led. Promućkajte pa sipajte u elegantne okrugle čaše sa dužom drškom. Preko nastružite muskatni oraščić, i lagano spustite po jednog plastičnog pauka.

Foto: www.countryliving.com

Veštičji kazan

Ukoliko posedujete manji metalni kazan, biće idealno da ovaj koktel, iliti punč, služite u njemu. Ako ga ne posedujete, i staklena činija će poslužiti. Po količini je jasno da je predviđen za više ljudi, pa smanjite količinu sastojaka ako vas je manje.

Sastojci

  • 4 kesice čaja od hibiskusa
  • 1 štapić cimeta
  • 1 čaša ruma
  • 1 čaša soka od nara
  • ½ čaše soka od crvene pomorandže
  • 1 flaša penušavog vina (na primer prosecco)
  • kolutovi crvene pomorandže
  • semenke nara

Priprema

Prelomite štapić cimeta, ubacite ga u šolju zajedno sa kesicama čaja od hibiskusa, pa prelijte vrućom vodom. Nakon 5 minuta uklonite kesice, i pošto se sadržaj šolje ohladi na sobnoj temperaturi, prespite ga u metalni kazančić (ili u veliku činiju). Preko ulijte rum, sok od nara, i sok od crvene pomorandže. Lagano mešajući, postepeno sipajte penušavo vino. Služite u nižim čašama u koje ste prethodno stavili kolutove crvene pomorandže, semenke nara i kocke leda.

Foto: www.countryliving.com

Otrovna jabuka

Ako planirate solo veče za Noć veštica, častite sebe ovim ukusnim i po izgledu luksuznim koktelom.

Sastojci

  • ⅓ čaše sajdera od jabuka
  • ⅓ čaše soka od brusnica
  • 1 čašica viskija
  • ½ čašice grenadina (sirup od nara)
  • ½ kašičice jestivih šljokica zlatne boje

Priprema

Sve sastojke sipajte u šejker, i dodajte led. Mućkajte oko 30 sekundi, nakon toga sipajte koktel u lepu čašu po izboru.

Foto: www.delish.com

Naslovna slika: www.boulderlocavore.com

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…