• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kaneloni
Kaneloni, foto: Olena Danileiko / Alamy / Profimedia

Kaneloni, recept koji treba da sačuvate

CityMagazine
19.02.2025. 2 min Recepti

Kaneloni su vrsta italijanske paste u obliku cevi, koje se obično pune raznim filovima, a zatim se prelivaju sa sosovima i peku u rerni.

Sama reč “kaneloni” dolazi od italijanske reči “canno”, što znači “štap” ili “cev”, a naziv se odnosi na njihov duguljasti, cevasti oblik.

Kaneloni, recept

Za punjenje kanelona:

300 g mlevenog mesa (najčešće se koristi govedina, ali može i svinjetina ili piletina) 1 crni luk 2 čena belog luka 200 g svežeg sira (ili ricotta) 100 g rendanog sira (može biti parmezan ili neki drugi po želji) So i biber po ukusu 1 kašičica origana ili sušenog bosiljka 2 kašičice maslinovog ulja

Za bešamel sos:

50 g putera 50 g brašna 500 ml mleka So, biber, muškatni oraščić po ukusu

Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula

Za preliv:

100 g rendanog sira (po izboru) 1 šolja paradajz sosa (ako želite da dodate malo kiselkaste note)

Priprema:

Priprema punjenja:


U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Pržite dok luk ne postane staklast.
Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu smeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte origano ili bosiljak, i dobro promešajte.
Sklonite tiganj sa vatre i u meso dodajte svež sir (ili ricottu) i rendani sir. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Priprema bešamel sosa:


U drugom tigaanju otopite puter, dodajte brašno i mešajte dok ne postane lepa, zlatno-smeđa smesa.
Polako dodajte mleko, stalno mešajući da ne nastanu grudvice. Kuvajte dok sos ne postane gust i kremast.
Posolite, pobiberite, i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.

Priprema kanelona:
U velikom loncu, ključalu posoljenu vodu stavite kanelone da se skuvaju (pratite uputstvo na pakovanju, obično je to oko 7-10 minuta). Sklonite ih, ocedite, ali ostavite malo vode sa strane.

Punjenje kanelona:
Ohladite kanelone samo malo, a zatim ih napunite pripremljenom mesnom smesom. Možete koristiti kašičicu ili čak plastičnu vrećicu sa odsečenim vrhom da bi proces bio lakši.

Slažemo jelo:
U vatrostalnu posudu stavite malo bešamel sosa, pa poređajte napunjene kanelone. Prelijte ostatkom bešamel sosa i dodajte paradajz sos po želji.
Na vrh pospite još malo rendanog sira.

Završno pečenje:
Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 25-30 minuta dok kaneloni ne postanu zlatno-smeđi i sir se otopi.

Poslužite toplo i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa!

Oznake:

kaneloni

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Burek
Prethodni

“Burek mora da je iz Niš, kupuje se na četvrtinu, jede se s prsti”: Nije bitno sa čim je, samo da 1. marta niko da ne pominje grame

ražani hleb
Sledeći

Ražani hleb, recept

Sledeći
ražani hleb
19.02.2025.

Ražani hleb, recept

Prethodni
18.02.2025.

“Burek mora da je iz Niš, kupuje se na četvrtinu, jede se s prsti”: Nije bitno sa čim je, samo da 1. marta niko da ne pominje grame

Burek

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    koncert
    Bili smo na koncertu benda koji polovina “zaljubljenog” Beograda obožava
    CityMagazine
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    Bajaga i Devito objavili duet i šokirali publiku: Niko nije očekivao ovaj spoj
    CityMagazine
    dušan kovačević
    Dušan Kovačević u Evropskom parlamentu: Evropa mora zaštititi civilno društvo i kulturni sektor u Srbiji
    CityMagazine
    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine
    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖