Krompir na oko: Jeftin, a atraktivan mezetluk
Krompir je sjajna namirnica koja se uz sve slaže. Imamo recept Mike Dajmaka, koji će vam se svideti.
Potrebno je:
Krompir – 1 kg
jaja – 5 kom
beli jaki sir (ili kajmak)
100 gr; ulje; so; biber
Priprema: Evo jednog jednostavnog, jeftinog, a atraktivnog mezeluka koji će uspešno odraditi posao oko cele večere ili čak posluženja za iznenadne goste.
Koliko gostiju, toliko i krompira, toliko jaja, toliko i kašičica sjeničkoj (ili feta) sira, može i starog dobrog kajmaka. Veće krompire (roze je za ovo najbolji) treba oljuštiti pa izdubiti toliko da unutra stanu i kašičica belog mrsa, i celo jaje. Onamo se zavri voda, posoli se, pa krompiri izblanširaju na nekoliko minuta.
Poređaju se na pleh u kojem će se peći, svaki napuni kašičicom sira ili kajmaka, onda unutra razbije jaje i ukrasi zrnom bibera. Peče se u rerni na regularnih 225 stepeni, a gotovo je kad je u sredini i jaje pečeno.