• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Mekane kiflice za čas posla
Kiflice, Shutterstock

Mekane kiflice za čas posla

CityMagazine
20.04.2025. 1 min Recepti

Ovo je verovatno najjednostavniji recept za kiflice.

Sastojci:

500 g mekog brašna (tip 400)1 kesica suvog kvasca (7 g)1 kašičica šećera1,5 kašičica soli250 ml toplog mleka50 ml ulja1 jaje (za testo)1 jaje (za premaz)30 g putera ili margarina (za premazivanje unutrašnjosti, po želji)Susam ili krupna so (za posipanje)

Priprema:

U većoj posudi pomešala je brašno, kvasac, šećer i so. U sredini je napravila udubljenje i u njega sipala toplo mleko, ulje i jedno umućeno jaje. Sve je umesila u glatko, mekano testo.Testo je pokrila krpom i ostavila da naraste 30–40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.Kada je testo naraslo, podelila ga je na dve ili četiri jufke, u zavisnosti od veličine kiflica koje želi. Svaku jufku je razvila u krug i sekla na trougliće (kao picu).Na širi deo svakog trougla, po želji, stavila je malo putera ili sira, a zatim urolala u kiflicu.Kiflice je poređala na pleh obložen papirom za pečenje, premazala umućenim jajetom i posula susamom.Pekla ih je u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne porumene.

Oznake:

kiflice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku
Prethodni

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje
Sledeći

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Sledeći
Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje
26.04.2025.

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Prethodni
19.04.2025.

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖