• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
Foto: Sergiy Artsaba / Panthermedia / Profimedia

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

CityMagazine
30.07.2024. 1 min Recepti

Mleveni paradajz u flašama je najdragocenija zimnica koju možete da ostavite ovog leta. Poslužiće vam kao baza za brojna jela, a ne kuva se.

Poznato je da je paradajz zdrava namirnica, koja kuvanjem ne gubi svoje hranljive vrednosti, međutim, ukoliko ga spremite po ovom receptu sačuvaćete kompletan ukus i miris mnogima omiljenog povrća.

Osim što se može koristiti za pripremanje jela, ovakav paradajz možete poslužiti i kao salatu, ko voli, sa naseckanim crnim lukom.

Sastojci

  • 5 kg paradajza
  • 3 kašike soli
  • 1 veza peršuna
  • 2 veće kašike šećera

Priprema

Paradajz oljuštiti i iseći na kriške, dodati so, šećer i sitno iseckan peršun. Ukoliko pripremate veću količinu paradajza sameljite ga u mašini za mlevenje mesa – ne u blenderu jer će onda izgubiti teksturu. Izmešati pripremljen paradajz, napuniti staklene flaše ili tegle i dobro zatvoriti.

Rernu zagrejati na 150 stepeni, staviti tegle u rernu i ostaviti ih oko 30 minuta. Smanjiti temperaturu na 100 stepeni i ostaviti ih još 90 minuta. Isključiti rernu, a tegle ne vaditi do sutradan, dok se ne ohlade.

Savet plus

Ako ste ljubitelji ljutog, u teglu možete dodati iseckanu ili celu papričicu. Ovaj način pasterizacije je izuzetno brz i lak za pripremu. Ako meljete paradajz mašinom za meso ne morate ga ljuštiti.

Oznake:

paradajz

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan
Prethodni

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

Tiramisu
Sledeći

Preminuo Roberto Loli Linjanoto, poslastičar koji je izumeo tiramisu

Sledeći
Tiramisu
31.07.2024.

Preminuo Roberto Loli Linjanoto, poslastičar koji je izumeo tiramisu

Prethodni
30.07.2024.

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖