• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite japanske palačinke

Napravite japanske palačinke

Isidora Spasić
02.04.2022. 2 min Recepti

Svi ste već uveliko upoznati sa američkim i francuskim tipom palačinki. Zato je došao trenutak da isprobate novu poslasticu, konkretnije – japanske palačinke. One se zbog svoje izuzetno mekane i vazdušaste teksture nazivaju još i sufle-palačinke.

Napravite japanske palačinke
Foto: www.iamafoodblog.com

Recept za japanske palačinke

Ono što ove palačinke razlikuje od drugih jeste način pečenja, jer je važno da su u sredini meke, a da gornji i donji deo budu blago hrskavi. Služite ih za doručak, branč, ili kao poslasticu uz popodnevnu kafu.

Vreme za pripremu: 40 minuta

Količina: 8 palačinki

Važna napomena: Kako biste adekvatno ispekli ove palačinke, biće vam potreban okrugli metalni kalup ili prstenaste modle za kolače. Dimenzije: prečnik 5 ili 7 cm, visina 5 cm.

Napravite japanske palačinke
Foto: www.potluckwithali.com

Sastojci

  • 1 ½ šolja višenamenskog brašna
  • 3 kašičice šećera u prahu
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 1 ¼ šolje mleka
  • 4 kašičice putera
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 1 žumance
  • 3 belanca
  • neutralno ulje

Dodaci

  • puter
  • javorov sirup
  • šećer u prahu
  • sladoled
  • džem
  • voće (jagode, maline, borovnice, kivi, ananas, mandarine…)
Napravite japanske palačinke
Foto: www.reddit.com

Priprema

U jednoj velikoj činiji promešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. U drugoj velikoj činiji promešajte mleko, otopljeni puter, ekstrakt vanile i žumance, dok se sve lepo ne sjedini. U treću činiju stavite belanca, i uz pomoć ručnog miksera mutite ih oko dva minuta, dok ne narastu u volumenu i postanu čvrsta. Uspite sadržaj činije sa mlekom u činju sa brašnom. Dobro promešajte, ali ne brinite ukoliko ostane neka manja grudvica. Pažljivo dodajte jednu trećinu umućenih belanaca, i nežno promešajte. Zatim dodajte ostatak belanaca, pa opet lagano promešajte, tek da se sve blago sjedini.

Malo premažite uljem okrugli metalni kalup ili prstenaste modle za kolače. Zagrejte ringlu na srednje jaku temperaturu. Nauljite odgovarajući tiganj, stavite ga na ringlu, pa u sredinu pozicionirajte metalni kalup. Testom napunite metalni kalup do pola. Poklopite tiganj, i pustite da se palačinka peče oko 5 minuta, sve dok ne naraste do vrha kalupa. Uz pomoć špatule polako odignite palačinku da vidite da li je dno ispečeno. Ako jeste, pažljivo je zajedno sa metalnim kalupom okrenite na drugu stranu. Opet poklopite tiganj, i pecite još 5 minuta. Proverite da li se i drugi deo palačinke zapekao i porumeneo, a onda je odložite na tanjir.

Servirajte odmah sa dodacima po izboru, kako palačinke ne bi splasnule od stajanja.

Napravite japanske palačinke
Foto: www.iamafoodblog.com

Naslovna slika: www.loveandoliveoil.com

Oznake:

desertjapankuvanjepalacinkeposlasticaslatkisvikend

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”
Prethodni

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Internacionalna kuhinja: Potez 25
Sledeći

Internacionalna kuhinja: Potez 25

Sledeći
Internacionalna kuhinja: Potez 25
03.04.2022.

Internacionalna kuhinja: Potez 25

Prethodni
02.04.2022.

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖