Napravite osvežavajući letnji puding od bosiljka i bobičastog voća
Da ne dužimo previše, odmah prelazimo na sastojke i pripremu…
Za 6-8 porcija potrebno je:
- 8-10 kriški starog belog hleba bez kore
- 900g pomešanog bobičastog voća, plus za dekoraciju
- 3 kašike šećera
- dosta bosiljka, plus dodatak za ukras
Priprema:
Obložite srednju činiju za puding kriškama hleba, ali neka krajevi hleba vise preko posude. Bosiljak i šećer stavite u šerpu sa voćem koje ste prethodno oprali i očistili od lišća i stabljika. Dodajte i 3 kašike hladne vode. Pažljivo promešajte voće, 10 minuta na laganoj vatri dok ne provri, ali pazite da ne ugnječite voćke. Kada to skuvate, sve sipajte u činiju sa hlebom, preostali sirup prelijte preko voća, a zatim puding prekrijte hlebom i sve fino ušuškajte. Na kraju, sve čvrsto obmotajte folijom i stavite da se ohladi u frižideru preko noći. Sutradan izručite puding na tacnu za serviranje, pa dekorišite ostatkom voća i listićima bosiljka i poslužite. Prijatno!