• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasulj
Pasulj, foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Pasulj, tradicionalni recept za omiljeno čorbasto jelo

CityMagazine
05.07.2024. 2 min Recepti

Pasulj je omiljeno jelo na Balkanu. Iako se uvek vezuje za iskusne domaćice, zapravo se pravi lako. Samo vam je potrebno vreme. Postoji samo par koraka, a šporet će sve ostalo učiniti sam.

Pasulj, recept

Sastojci:

500 g belog pasulja 2 glavice crnog luka 2 šargarepe 3-4 čena belog luka 1 suva paprika 2 lista lovora 1 kašičica crvene mlevene paprike So po ukusu Biber po ukusu 1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličnog) 2 kašike ulja 1 kašika brašna 1 kašika aleve paprike

Priprema:

Priprema pasulja:
Pasulj operite i potopite u hladnu vodu preko noći.
Sutradan, vodu u kojoj se pasulj natapao bacite i stavite pasulj u novu vodu da se kuva.
Kada voda proključa, kuvajte pasulj 10-15 minuta, zatim vodu bacite, a pasulj isperite hladnom vodom.

Kuvanje pasulja:
U lonac sa pasuljem dodajte iseckane šargarepe, jednu glavicu crnog luka (isečenu na polovine), suvu papriku i lovorov list.
Nalijte vodu da prekrije pasulj i povrće, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša (oko 1-2 sata). Po potrebi, dodajte još vode tokom kuvanja.
Kada je pasulj skoro skuvan, dodajte so, biber i suvi začin.

Priprema zaprške:
Na ulju propržite drugu glavicu crnog luka, sitno seckanu, dok ne postane staklast.
Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još malo.
Dodajte brašno i crvenu mlevenu papriku, kratko propržite, pa dolijte malo vode iz pasulja i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Zapržavanje:
Kada je pasulj potpuno skuvan, izvadite lovorov list i suvu papriku.
Dodajte zapršku u lonac sa pasuljem i dobro promešajte.
Kuvajte još 10-15 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine.

Serviranje:
Pasulj poslužite topao, uz svežu ili kiselu salatu i svež hleb.

Oznake:

pasulj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

cezar salata
Prethodni

Cezar salata napunila 100 godina: Ko ju je izmislio i kako glasi pravi recept?

Pekmez od šljiva
Sledeći

Pekmez od šljiva

Sledeći
Pekmez od šljiva
05.07.2024.

Pekmez od šljiva

Prethodni
04.07.2024.

Cezar salata napunila 100 godina: Ko ju je izmislio i kako glasi pravi recept?

cezar salata

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖