• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pileći paprikaš
Foto: Shutterstock/Nina Firsova

Kako da napravite savršen pileći paprikaš?

CityMagazine
22.04.2024. 2 min Recepti

Pileći paprikaš je nešto što može uvek da okrepi, zagreje i zasiti nas, a pravi domaći pileći paprikaš uvek je vredan truda.

Svima dobro poznati pileći paprikaš je jelo mađarskih korena koje redovno kuvamo i rado jedemo, a volimo ga jednako kao i gulaš.

Zavisno od ukusa, može biti pikantniji ili nešto blaži, ali kako god ga spremili, teško je zaustaviti se samo na jednom tanjiru.

Ako niste dugo skuvali pileći paprikaš, prisetite se recepta i skuvajte ga već za sutrašnji ručak. 

Poslužite ga uz široke rezance ili valjuške, i ne zaboravite da dodate barem jednu kašiku kisele pavlake.

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 1 kg piletine
  • 2 glavice luka
  • 3-4 režnja belog luka
  • 150 g korena celera
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 250 g seckanog paradajza (iz konzerve ili svežeg)
  • 150 ml belog vina
  • 2 lovorovog lista
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike
  • pola kašičice mlevene ljute paprike
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

  1. Celo pile isecite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Naseckajte nasitno luk, beli luk, celer i šargarepu. Svežu papriku narežite na kockice.
  2. U posudi zagrejte ulje pa dodajte luk, dinstajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite dinstanje dok povrće malo ne omekša.
  3. Dodajte meso, kratko ga prodinstajte, dodajte brašno, dodajte belo vino. Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku, začinite biberom i solju, ubacite lovorov list pa sipajte vodu tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuvanje na laganoj vatri oko 15 minuta.
  4. Dodajte seckani paradajz, poklopite i kuvajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuvano.
  5. Za prilog skuvajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krompir pa poslužite u dubokim tanjirima uz dodatak kisele pavlake.

Izvor: Punkufer.hr

Oznake:

pileći paprikaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Burek gotov za 15 minuta: Napravite ga po ovom receptu i ispašće vam bolje nego kupovni
Prethodni

Burek gotov za 15 minuta: Napravite ga po ovom receptu i ispašće vam bolje nego kupovni

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika
Sledeći

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika

Sledeći
Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika
22.04.2024.

Pasta karbonara ili karbonare? Ovo je prava priča o nazivu i poreklu italijanskog klasika

Prethodni
21.04.2024.

Burek gotov za 15 minuta: Napravite ga po ovom receptu i ispašće vam bolje nego kupovni

Burek gotov za 15 minuta: Napravite ga po ovom receptu i ispašće vam bolje nego kupovni

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖