• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pljeskavice, recept iz tiganja
Pljeskavice, foto: Shutterstock

Pljeskavice, recept iz tiganja

CityMagazine
26.04.2025. 1 min Recepti

Vreme za roštiljanje napolju nije idealno, ali zato u vašoj kuhinji možete da pripremite odlične pljeskavice.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)1 glavica crnog luka2 čena belog luka1 jaje2 kašlice senfa (po želji)1 kašičica sušenog origanaSo i biber, po ukusu1/2 kašičice praška za pecivo (po želji, za sočnije pljeskavice)1 kašika maslinovog ulja ili malo vode (ako je smesa previše suva)Malo prezli ili brašna (ako je smesa previše mekana)

Mekane kiflice za čas posla

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckati, a beli luk sitno izgnječiti. Iseckani crni luk propržiti na malo ulja dok ne postane staklast, a zatim ga ohladiti.U velikoj posudi, pomešati mleveno meso, proprženi crni luk, beli luk, jaje, senf, origano, prašak za pecivo, so i biber.Ako je smesa previše suva, dodati malo maslinovog ulja ili vode. Ako je previše mekana, dodati malo prezli ili brašna.Oblikovati pljeskavice željene veličine i debljine.Na srednje jakoj vatri, zagrejati tiganj sa malo ulja. Svaku pljeskavicu peći oko 5-7 minuta sa obe strane, dok ne postane zlatno-smeđa i sočna iznutra.

Oznake:

pljeskavice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje
Prethodni

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Samo 3 sastojka: Najbolji sos za roštilj uz koji će meso za prvi maj biti najukusnije ikada
Sledeći

Samo 3 sastojka: Najbolji sos za roštilj uz koji će meso za prvi maj biti najukusnije ikada

Sledeći
Samo 3 sastojka: Najbolji sos za roštilj uz koji će meso za prvi maj biti najukusnije ikada
29.04.2025.

Samo 3 sastojka: Najbolji sos za roštilj uz koji će meso za prvi maj biti najukusnije ikada

Prethodni
26.04.2025.

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Exit
    Himna studentskih protesta čuće se večeras na otvaranju Exita: Najpopularnija pesma u Srbiji otvara festival
    CityMagazine
    pevač
    Domaći pevač je bio pozvan na audiciju popularnog benda, ali sankcije su ga sprečile da otputuje: „Ponekad mi je žao, ali takve su bile okolnosti“
    CityMagazine
    ritual
    Priča koja ledi krv u žilama: Horor film „Ritual” u bioskopima od 10. jula
    CityMagazine
    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖