Pljeskavice, recept iz tiganja
Vreme za roštiljanje napolju nije idealno, ali zato u vašoj kuhinji možete da pripremite odlične pljeskavice.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)1 glavica crnog luka2 čena belog luka1 jaje2 kašlice senfa (po želji)1 kašičica sušenog origanaSo i biber, po ukusu1/2 kašičice praška za pecivo (po želji, za sočnije pljeskavice)1 kašika maslinovog ulja ili malo vode (ako je smesa previše suva)Malo prezli ili brašna (ako je smesa previše mekana)
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati, a beli luk sitno izgnječiti. Iseckani crni luk propržiti na malo ulja dok ne postane staklast, a zatim ga ohladiti.U velikoj posudi, pomešati mleveno meso, proprženi crni luk, beli luk, jaje, senf, origano, prašak za pecivo, so i biber.Ako je smesa previše suva, dodati malo maslinovog ulja ili vode. Ako je previše mekana, dodati malo prezli ili brašna.Oblikovati pljeskavice željene veličine i debljine.Na srednje jakoj vatri, zagrejati tiganj sa malo ulja. Svaku pljeskavicu peći oko 5-7 minuta sa obe strane, dok ne postane zlatno-smeđa i sočna iznutra.
Trenutno nema komentara! Budite prvi