Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Probajte savršenu prolećnu čorbu od povrća po receptu Manola Blanika

AUTOR: CityMagazine 14 Mar, 2021
Probajte savršenu prolećnu čorbu od povrća po receptu Manola Blanika

Modni dizajner poreklom iz Španije poznat je, između ostalog, po visokim potpeticama koje je osmislio za potrebe čuvene serije Seks i grad. Međutim, danas sa polja mode prelazimo u kuhinju i predstavljamo vam recept za čorbu koju je Manolo Blanik jeo u detinjstvu. Kako je priznao, u tom periodu, kuća je mirisala na okrepljujuće povrće u tanjiru. Iako mnogi smatraju da čorba i nije previše primamljiva kada se nađe na meniju, ova koju vam predstavljamo u narednim redovima nešto je posebno. A ono što je najbolje – vrlo je laka za pripremu!

Sastojci:

  • 450 g šargarepe
  • 450 g bundeve
  • 450 g paradajza
  • 2 repe
  • 1 crni luk
  • 1 konzerva leblebija
  • 400 g artičoka (u konzervi)
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat začinske paprike
Foto: Unsplash

Priprema:

Oljuštite i iseckajte šargarepu, crni luk, repu, paradajz i bundevu. Pripremite tiganj u koji ćete dodati maslinovo ulje, pa uključite šporet na srednju temperaturu. Kada se ulje zagreje, izdinstajte luk, dodajte brašno i začinsku papriku, pa dobro promešajte. Dodajte i naseckanu šargarepu i bundevu, prelijte povrće vodom, pa sve lepo promešajte i ostavite da se krčka narednih 20 minuta. Zatim na red dolaze repa, paradajz i artičoke iz konzerve koje treba malo posoliti. Sačekajte da sve namirnice kuvanjem omekšaju, i tek pri kraju im dodajte leblebije. Sve dobro promešajte, i servirajte toplo. Prijatno!

Izvor: Vogue España

Fotografije iz naslovnog kolaža: istetiana/Pinterest