• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Probajte savršenu prolećnu čorbu od povrća po receptu Manola Blanika

CityMagazine
14.03.2021. One Min Read Recepti

Modni dizajner poreklom iz Španije poznat je, između ostalog, po visokim potpeticama koje je osmislio za potrebe čuvene serije Seks i grad. Međutim, danas sa polja mode prelazimo u kuhinju i predstavljamo vam recept za čorbu koju je Manolo Blanik jeo u detinjstvu. Kako je priznao, u tom periodu, kuća je mirisala na okrepljujuće povrće u tanjiru. Iako mnogi smatraju da čorba i nije previše primamljiva kada se nađe na meniju, ova koju vam predstavljamo u narednim redovima nešto je posebno. A ono što je najbolje – vrlo je laka za pripremu!

Sastojci:

  • 450 g šargarepe
  • 450 g bundeve
  • 450 g paradajza
  • 2 repe
  • 1 crni luk
  • 1 konzerva leblebija
  • 400 g artičoka (u konzervi)
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat začinske paprike
Foto: Unsplash

Priprema:

Povezani članci

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Oljuštite i iseckajte šargarepu, crni luk, repu, paradajz i bundevu. Pripremite tiganj u koji ćete dodati maslinovo ulje, pa uključite šporet na srednju temperaturu. Kada se ulje zagreje, izdinstajte luk, dodajte brašno i začinsku papriku, pa dobro promešajte. Dodajte i naseckanu šargarepu i bundevu, prelijte povrće vodom, pa sve lepo promešajte i ostavite da se krčka narednih 20 minuta. Zatim na red dolaze repa, paradajz i artičoke iz konzerve koje treba malo posoliti. Sačekajte da sve namirnice kuvanjem omekšaju, i tek pri kraju im dodajte leblebije. Sve dobro promešajte, i servirajte toplo. Prijatno!

Izvor: Vogue España

Fotografije iz naslovnog kolaža: istetiana/Pinterest

Tags:

ČORBA OD POVRĆAlaganoleblebijeManolo BlahnikPROLEĆNA ČORBAukusnozdravo

Povezani članci

Bruklin Bekam se pohvalio kulinarskim umećem na Instagramu: Evo kako pravi sendvič

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Retro kuhinja: Kitnikes

Next

Napravite restoranski užitak i kod kuće

Next
17.03.2021.

Napravite restoranski užitak i kod kuće

Previews
13.03.2021.

Retro kuhinja: Kitnikes

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖