• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za neodoljivi sladoled sa kafom i crnom čokoladom

CityMagazine
20.06.2020. 2 Mins Read Recepti

Počelo je leto, za koje se nadamo da će biti sunčano i ispunjeno osvežavajućim poslasticama, sa naglaskom na sladoledu. Kako vam se dopao recept koji smo nedavno objavili, sa malinama u glavnoj ulozi, danas smo rešili da vam predstavimo novi, čokoladni. U pitanju je varijanta sa bogatim i kremastim ukusom, koja je jednostavna za pripremu, a oduševljenje ukućana sigurno neće izostati. U redovima koji slede otkrijte sastojke i postupak pripreme…

Potrebno je:

  • 3 šolje mleka
  • 2 šolje punomasne pavlake
  • ½ šolje šećera
  • ¼ kašičice morske soli
  • 1 zrno vanile
  • 5 krupnih žumanaca
  • 2 kašičice instant kafe
  • 170 g sitno narendane crne čokolade

Priprema:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

U većem tiganju pomešajte prvih 5 navedenih sastojaka, i ostavite da se krčkaju 4 minuta, uz mešanje, dok ne primetite da se šećer rastopio, a smesa se zagrejala. Sklonite sa vatre, pa lagano, uz mešanje, dodajte okvirno 1 šolju smese u činiju sa žumancima, a zatim i ostatak. Ponovo upotrebite tiganj i sve krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj temperaturi, ili dok se smesa ne zgusne i zadrži na kašici. Zatim dobijenu smesu provucite kroz veću cediljku, kako bi nestale eventualne gromuljice i dodajte instant kafu. Rashladite je i odložite u frižider 8 do 24 h, sve dok se potpuno ne zaledi. Za kraj, preko sladoleda narendajte čokoladu, pa sve prebacite u apart za sladoled, i postupajte po uputstvu. Sladoled je spreman za serviranje nakon sat vremena. Možete da ga čuvati u zamrzivaču najduže 7 dana.

Izvor: Country Living

Fotografije: Pinterest

Tags:

crna čokoladaidejainstant kafaletoposlasticasladoled

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Recept za osvežavajuću hladnu supu od tikvica i feta sira

Next

Recept za „smoothie” Riz Viterspun uz koji započinje svaki dan

Next
21.06.2020.

Recept za „smoothie” Riz Viterspun uz koji započinje svaki dan

Previews
19.06.2020.

Recept za osvežavajuću hladnu supu od tikvica i feta sira

Najnovije

Ovaj glumac je trebalo da izađe na megdan Hitu Ledžeru: Scenarista Betmena otkrio koga je želeo u glavnoj ulozi
CityMagazine
„U ime naroda i nove priče“ Miodraga Majića u prodaji
CityMagazine
Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine
Vikend preporuke 22-24.9.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖