Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za neodoljivi sladoled sa kafom i crnom čokoladom

AUTOR: CityMagazine 20 Jun, 2020
Recept za neodoljivi sladoled sa kafom i crnom čokoladom

Počelo je leto, za koje se nadamo da će biti sunčano i ispunjeno osvežavajućim poslasticama, sa naglaskom na sladoledu. Kako vam se dopao recept koji smo nedavno objavili, sa malinama u glavnoj ulozi, danas smo rešili da vam predstavimo novi, čokoladni. U pitanju je varijanta sa bogatim i kremastim ukusom, koja je jednostavna za pripremu, a oduševljenje ukućana sigurno neće izostati. U redovima koji slede otkrijte sastojke i postupak pripreme…

Potrebno je:

  • 3 šolje mleka
  • 2 šolje punomasne pavlake
  • ½ šolje šećera
  • ¼ kašičice morske soli
  • 1 zrno vanile
  • 5 krupnih žumanaca
  • 2 kašičice instant kafe
  • 170 g sitno narendane crne čokolade

Priprema:

U većem tiganju pomešajte prvih 5 navedenih sastojaka, i ostavite da se krčkaju 4 minuta, uz mešanje, dok ne primetite da se šećer rastopio, a smesa se zagrejala. Sklonite sa vatre, pa lagano, uz mešanje, dodajte okvirno 1 šolju smese u činiju sa žumancima, a zatim i ostatak. Ponovo upotrebite tiganj i sve krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj temperaturi, ili dok se smesa ne zgusne i zadrži na kašici. Zatim dobijenu smesu provucite kroz veću cediljku, kako bi nestale eventualne gromuljice i dodajte instant kafu. Rashladite je i odložite u frižider 8 do 24 h, sve dok se potpuno ne zaledi. Za kraj, preko sladoleda narendajte čokoladu, pa sve prebacite u apart za sladoled, i postupajte po uputstvu. Sladoled je spreman za serviranje nakon sat vremena. Možete da ga čuvati u zamrzivaču najduže 7 dana.

Izvor: Country Living

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Koji čaj je savršen za svaki horoskopski znak?

Sledeći put kada budete birali između čajeva i ne možete da se odlučite koji vam se više pije, možda bi…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…