• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za pastu milaneze

Recept za pastu milaneze

Milja Lukić
05.12.2020. 1 min Recepti

Kod nas je uobičajen naziv milaneze, a verovali ili ne, negde je ova pasta poznata i pod imenom – Napolitana. Biće da je do zabune došlo što vrlo sličan sos (skoro isti, razlike su u finesama) u Napulju koriste za picu, a u severnoj Italiji za testeninu.

Sastojci:

  • 500 g kuvane testenine po izboru
  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2-3 čena belog luka
  • kašičica šećera
  • so, biber
  • veza bosiljka
  • kašičica šećera
  • uvrh puna kašika peršuna
  • 100 g rendanog parmezana

Priprema:

Paradajz potopite na nekoliko minuta u vrelu vodu kako biste ga lakše oljuštili. Kad skinete ljusku, iseckajte ga sitno. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, posolite i dinstajte povremeno dolivajući vrlo malo vode (uspite je tek kad vam deluje da će se luk zalepiti za dno šerpe ili zagoreti). Luk mora sasvim da se istopi, a da biste to brže postigli, dodajte i malo sode bikarbone. Gotovo je kad luk postane zlatno-žut (skoro svetlobraon) i kašast. Tad dodajte paradajz seckan na kockice, sipajte čašu vode i dinstajte na laganoj vatri sat i po dodajući vodu po potrebi. Tokom kuvanja stavite i sitno seckan ili drobljen beli luk, šećer (on uvek ide u jela s paradajzom). Neki minut pre kraja kuvanja umešajte sitno seckan bosiljak, a kad sos milaneze skinete s vatre, dodajte i biber i sitno seckan peršun. Na zagrejane tanjire stavite skuvanu testeninu, prelijte sosom i pospite parmezanom.

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjaparadajzpastasos za špagetešpagetetestenina

Podeli

Zaprati Autor

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Recept za taljatele karbonara
Prethodni

Recept za taljatele karbonara

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate
Sledeći

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Sledeći
Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate
06.12.2020.

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Prethodni
03.12.2020.

Recept za taljatele karbonara

Recept za taljatele karbonara

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖