• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sutlijaš
Sutlijaš, foto: Carlos Soler Martinez / Panthermedia / Profimedia

Sutlijaš, recept za savršenu poslasticu

CityMagazine
19.02.2025. 1 min Recepti

Naravno! Evo jednostavnog recepta za sutlijaš koji su još pripremale naše bake. Reč je o savršenoj domaćoj poslastici, u kojoj količinu šećera možete sami da regulišete, u kojoj nema konzervansa, a koja može da se jede i toplaa i hladna.

Sutlijaš, recept


Sastojci:

1 litar mleka 100 g pirinča (najbolje okrugli, za puding) 100 g šećera (po ukusu možete dodati više ili manje) 1 vanilin šećer 1 kašičica limunove kore (opciono) Cimet za posipanje (opciono)

Uputstvo:

Priprema pirinča: Pirinač dobro operite pod hladnom vodom, a zatim ga stavite da se kuva u 500 ml vode. Kuvajte ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša, oko 10 minuta. Povremeno mešajte kako ne bi zagoreo.

Kuvanje sutlijaša: U velikoj šerpi zagrejte mleko do tačke ključanja. Smanjite vatru, pa u mleko dodajte skuvani pirinač i mešajte. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući, dok se mleko ne upije i smesa ne postane kremasta.

Dodavanje šećera i vanilin šećera: Kada mleko bude skoro upijeno i smesa počne da postaje gušća, dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite sa mešanjem dok se šećer potpuno ne rastopi.

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma



Začini: Po želji, možete dodati kašičicu limunove kore za dodatnu svežinu.

Završni koraci: Kada sutlijaš postigne željenu gustinu, skinite sa vatre. Ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga servirate.

Serviranje: Sutlijaš možete servirati u šoljama ili činijama. Po vrhu pospite cimet ili vanilu po želji. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog, po ukusu.

Oznake:

sutlijaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

testo za picu
Prethodni

Testo za picu, recept koji uvek uspe

Somun
Sledeći

Somun, recept za mekano pecivo

Sledeći
Somun
20.02.2025.

Somun, recept za mekano pecivo

Prethodni
19.02.2025.

Testo za picu, recept koji uvek uspe

testo za picu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖