• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima
Foto: Shutterstock/siamionau pavel

Zaboravljeni doručak iz Bosne, koji je ponovo postao popularan: Nalik kajgani, a jede se prstima

CityMagazine
18.06.2025. 1 min Recepti

Ako volite tradicionalna jela koja se brzo spremaju i još brže pojedu, vreme je da upoznate omak – starinski bosanski doručak koji je nekada bio nezaobilazan na jutarnjoj trpezi.

Iako pomalo zaboravljen, omak je i dalje pravi domaći klasik: jednostavan, zasitan i savršen uz somun ili parče hleba, ali bez kašike – jede se prstima.

Recept za omak – jednostavan i domaći doručak:

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 350 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kocka maslaca

Priprema:

Na blagoj vatri istopite maslac u tiganju. U posebnoj posudi umutite mleko i jaja, dodajte brašno i so, pa dobro sjedinite sve sastojke.

Kad se maslac zagreje, sipajte smesu u tiganj i neprestano mešajte. Cilj je da omak ostane kremast – ne sme biti prekuvan, niti previše tečan.

Znak da je gotov jeste kada kašikom povučete liniju kroz sredinu – ako se smesa ne razlije odmah, spreman je za serviranje.

Prijatno!

Oznake:

jaja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta
Prethodni

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
Sledeći

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Sledeći
Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva
19.06.2025.

Letnje punjene paprike koje se jedu i sutradan – lagan recept koji uvek uspeva

Prethodni
17.06.2025.

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Lažni tiramisu: Kremast, aromatičan i spreman za 20 minuta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖