Meksička kuhinja: Parapata
Toplim, „meksičkim“ bojama, neobičnim imenom i nadasve sjajnom kulinarskom ponudom, Parapata vas iz srca prestonice vodi direktno u šarene i zavodljivo ukusne predele Meksika.
Restoran je na samom uglu Maksima Gorkog i Gospodara Vučića, svetle i prijatne unutrašnjosti sa manjom baštom ispred, a kuhinja vešto varira klasike meksičke kuhinje uz par interesantnih iskoraka ka Americi.
Za početak i upoznavanje sa menijem, obavezno poručite sjajne hrskave domaće naćose, obilno prelivene čedar sirom i mlevenim mesom, gvakamolijem i halapenjom. Ukoliko ste u većem društvu ili porodično, Parapata Combo je idealna porcija za tri do četiri osobe, gde na sredinu stiže atraktivan miks u kome su Kentacky fingersi, takosi, dve različite kesadilje, chicken nagetsi, cigarilosi…
Ćuretina u sosu od čedar sira i sušenog paradajza sa grilovanim šparglama u slanini bila je takođe vrlo ukusna, a obavezno pogledajte i „američki“ deo u kome su tri moćne Mac & Cheese kombinacije, kao i selekcija burgera.
Dodajemo još i tradicionalnu meksičku supu za početak, takose i kesadilje, burrito i ensalades i pikantne mesne specijalitete u sredini jelovnika, za kraj ćurose, čiz i Rafaelo cake, a od nas: toplu preporuku.
Fotografije: Parapata