• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Meksička kuhinja: Parapata

Meksička kuhinja: Parapata

Peđa Kresojević
31.03.2022. 1 min Restorani

Toplim, „meksičkim“ bojama, neobičnim imenom i nadasve sjajnom kulinarskom ponudom, Parapata vas iz srca prestonice vodi direktno u šarene i zavodljivo ukusne predele Meksika.

Restoran je na samom uglu Maksima Gorkog i Gospodara Vučića, svetle i prijatne unutrašnjosti sa manjom baštom ispred, a kuhinja vešto varira klasike meksičke kuhinje uz par interesantnih iskoraka ka Americi.

Meksička kuhinja: Parapata

Za početak i upoznavanje sa menijem, obavezno poručite sjajne hrskave domaće naćose, obilno prelivene čedar sirom i mlevenim mesom, gvakamolijem i halapenjom. Ukoliko ste u većem društvu ili porodično, Parapata Combo je idealna porcija za tri do četiri osobe, gde na sredinu stiže atraktivan miks u kome su Kentacky fingersi, takosi, dve različite kesadilje, chicken nagetsi, cigarilosi…

Ćuretina u sosu od čedar sira i sušenog paradajza sa grilovanim šparglama u slanini bila je takođe vrlo ukusna, a obavezno pogledajte i „američki“ deo u kome su tri moćne Mac & Cheese kombinacije, kao i selekcija burgera.

Meksička kuhinja: Parapata

Dodajemo još i tradicionalnu meksičku supu za početak, takose i kesadilje, burrito i ensalades i pikantne mesne specijalitete u sredini jelovnika, za kraj ćurose, čiz i Rafaelo cake, a od nas: toplu preporuku.

Fotografije: Parapata

Oznake:

meksička kuhinjanaćositakosi

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Internacionalna kuhinja: Pauza
Prethodni

Internacionalna kuhinja: Pauza

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”
Sledeći

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Sledeći
Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”
02.04.2022.

Prodavnica delikatesa „Francuske tajne”

Prethodni
30.03.2022.

Internacionalna kuhinja: Pauza

Internacionalna kuhinja: Pauza

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖