• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
restorani
Kafana Tri šešira Foto:Shutterstock/Nenad Nedomack

Ovo su najbolji restorani sa lokalnom hranom u Srbiji: Taste Atlas se još jednom oglasio i preporučio najbolja mesta za klopu kod nas

CityMagazine
20.05.2025. 3 min Restorani

U vremenu kada hrana sve češće dolazi iz aplikacije, dobro je znati da postoje restorani koja i dalje mirišu na domaće.

Prema listi prestižnog gastro vodiča TasteAtlas, koju prenosi nova.rs, Srbija ima ozbiljnu reprezentaciju autentičnih restorana, kafana i pekara koje ne samo da drže do ukusa, nego i do duše.

Izdvajamo 10 mesta sa njihove liste koja su, po preporukama kulinarskih stručnjaka, najbolji ambasadori lokalne kuhinje.

Kafana kod Mira, Bogutovac

Ovo su najbolji restorani sa lokalnom hranom u Srbiji: Taste Atlas se još jednom oglasio i preporučio najbolja mesta za klopu kod nas
Kafana kod Mira Foto:privatna arhiva/kodmira.co.rs


Najstarija srpska kafana, osnovana još 1826. godine, spoj reke, vodenice, domaćih specijaliteta i generacija gostoljubivih domaćina. Tu se jede „kao kod kuće“, samo sa boljim escajgom (i delom iz Kraljevine).

Tri šešira, Beograd

Ovo su najbolji restorani sa lokalnom hranom u Srbiji: Taste Atlas se još jednom oglasio i preporučio najbolja mesta za klopu kod nas
Kafana kod Mira Foto:privatna arhiva/kodmira.co.rs


Skadarlijski vremeplov u kom su sedeli kraljevi, pesnici i svetski lideri. Više od 150 godina tradicije, tamburica i šnicla po meri kafanske istorije.

Pekara Trpković, Beograd

View this post on Instagram

A post shared by Belgrade Journal by Svetlana (@belgrade.journal)

Ako se za nešto u Beogradu čeka u redu, to je burek iz Trpkovića. Više od veka zanatske perfekcije.


Vinska kuća Kovačević, Irig

View this post on Instagram

A post shared by Vino.rs magazin (@vino.rs)

Mesto na Fruškoj gori koje spaja dobra vina, tradicionalna vojvođanska jela i domaćinsku toplinu. Idealno za produženi ručak s pogledom na vinograd.


Salaš 137, Novi Sad

View this post on Instagram

A post shared by Salaš 137 (@salas137)

Salaš sa stilom. Na Čeneju se jedu perkelt, šnicla i baklava, ali i sluša tamburica dok razmišljaš da možda i ostaneš da živiš ovde.


Mali Balkan, Šabac

View this post on Instagram

A post shared by Mali Balkan (@restoran.mali.balkan)

Mesto koje nudi pravi miks savremene i tradicionalne kuhinje – uz rakiju, osmeh i šarm Zapadne Srbije.

Kafana Ljubiš, Zlatibor

View this post on Instagram

A post shared by Kafana Ljubiš Zlatibor (@kafanaljubis)

Miris teletine u džaku i kajmaka u drvenom enterijeru. Domaće rakije i pastrmka iz sopstvenog ribnjaka – ovo je Zlatibor kako treba da se doživi.

Pekara Ljupče, Beograd

View this post on Instagram

A post shared by sašakulturni2 (@sasakulturni2)

Palilulska institucija. Burek kao iz bajke – meso, sir, ili prazan – bez filozofije, ali s dušom.

Burek Plus, Novi Sad

View this post on Instagram

A post shared by Pavle Branković (@paqito__)


Porodična tradicija iz Severne Makedonije koja traje od 1969. Burek na svinjsku mast, sa šampinjonima, krompirom, jabukama… ako znaš – znaš.

Pekara Šuljaga, Užice

Ovo su najbolji restorani sa lokalnom hranom u Srbiji: Taste Atlas se još jednom oglasio i preporučio najbolja mesta za klopu kod nas
Foto: Slavica Panić/Nova.rs


Dom autentične komplet lepinje, zaštićene recepture i neponovljivog ukusa. Nema turista koji nije stao, probao i — zaljubio se.

Ako vam je sve ovo probudilo nostalgiju, glad ili nagon za mini-roadtripom — to je potpuno normalno. Jer nekad je za sreću dovoljan burek, pastrmka iz vodenice ili čašica medovače. I neko mesto koje zna kako se dočekuje čovek.

Oznake:

restoranitaste atlas

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

bolonjeze
Prethodni

Ovo je originalni recept za bolonjeze sos iz 1982. godine

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina
Sledeći

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina

Sledeći
Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina
24.05.2025.

Najstariji zabeleženi dezert na svetu pravi se od samo 2 sastojka: Potiče iz Mesopotamije, jeli su ga pre 4.000 godina

Prethodni
19.05.2025.

Ovo je originalni recept za bolonjeze sos iz 1982. godine

bolonjeze

3 Comments

  1. Ivan kaže:
    20.05.2025. u 09:22

    Kako nema nijedne kafane iz Niša???

    Odgovori
  2. Jovo kaže:
    21.05.2025. u 09:50

    Neverovatno je da tu nema kafana Moravac u Nišu najbolji roštilj salate.

    Odgovori
  3. Saša kaže:
    21.05.2025. u 12:53

    Recenzije su definitivno neadekvatne,pola ovih restorana spada u one ispod proseka.
    Ako odete kao obican gost sve cete to i videti,losa usluga, neobrazovani konobari,losa hrana i visoke cene.

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

exit
Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
Filip Milosavljević
pustolovine fredija lombara
„Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
Filip Milosavljević
svet iz doba jure ponovo rođeni
Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
CityMagazine
keni nije mrtav
Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
Filip Milosavljević
5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖