Street food: Thyme
Thyme („majčina dušica“) je street food dvadeset prvog veka baš kakav treba da bude. Kreativan i autentičan, lucidan i promišljen, uzbudljivo ukusan i savršeno spakovan na malom prostoru. Nalazi se u Zemunu, u nevelikom lokalu gde je sve na svom mestu.
U kuhinji je ekipa sa ozbiljnim kulinarskim iskustvom, te odrednica „made by chefs“ i te kako ima smisla, što se i te kako oseti na nepcima. Posvećenost se ogleda u svakom zalogaju i svakom detalju, porchetta se topi u ustima sve sa hrskavom kožicom, vlašcem i kajmakom na pita hlebu, dok je spicy chicken uzbudljivo pikantna.
Burgeri se prave smash tehnikom, tu su i cepkana jagnjetina i praseća rebarca, kao i falafel i juneći kebab, te nekoliko interesantnih opcija za doručak. Colesllow sa celerom i jabukama daje fini kontrast, a savršenu pratnju hrskavi krompirići i sosovi, ljuta lučena paprika i chilly cheese.
Autorskog pristupa ne manjka ni u desertima, maštoviti kolač sa makom i ganašom ili pak tart sa malinama i pistaćima savršeno kompletiraju doživljaj. Više nego topla preporuka za neveliki lokal koji doseže visoke standarde.
Fotografije: Peđa Kresojević