• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Street food: Thyme

Peđa Kresojević
01.12.2022. One Min Read Restorani

Thyme („majčina dušica“) je street food dvadeset prvog veka baš kakav treba da bude. Kreativan i autentičan, lucidan i promišljen, uzbudljivo ukusan i savršeno spakovan na malom prostoru. Nalazi se u Zemunu, u nevelikom lokalu gde je sve na svom mestu.

U kuhinji je ekipa sa ozbiljnim kulinarskim iskustvom, te odrednica „made by chefs“ i te kako ima smisla, što se i te kako oseti na nepcima. Posvećenost se ogleda u svakom zalogaju i svakom detalju, porchetta se topi u ustima sve sa hrskavom kožicom, vlašcem i kajmakom na pita hlebu, dok je spicy chicken uzbudljivo pikantna.

Burgeri se prave smash tehnikom, tu su i cepkana jagnjetina i praseća rebarca, kao i falafel i juneći kebab, te nekoliko interesantnih opcija za doručak. Colesllow sa celerom i jabukama daje fini kontrast, a savršenu pratnju hrskavi krompirići i sosovi, ljuta lučena paprika i chilly cheese.

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Autorskog pristupa ne manjka ni u desertima, maštoviti kolač sa makom i ganašom ili pak tart sa malinama i pistaćima savršeno kompletiraju doživljaj. Više nego topla preporuka za neveliki lokal koji doseže visoke standarde.

Fotografije: Peđa Kresojević

Tags:

street foodThymezemun

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Imamo ideju za večeru: Kroketi od palente, hrskavo i preukusno

Next

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Next
02.12.2022.

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Previews
01.12.2022.

Imamo ideju za večeru: Kroketi od palente, hrskavo i preukusno

Najnovije

Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖