Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tao: Magičan svet tajlandske kuhinje na Vračaru

AUTOR: Peđa Kresojević 30 Mar, 2020
Tao: Magičan svet tajlandske kuhinje na Vračaru

Restoran od onih kakvih bismo što više voleli da vidimo na ovim prostorima vodi vas u magičan svet Thai kuhinje na jednostavan, ali jedinstven i šarmantan način. Neveliki prostor ambijentom i muzikom dočarava atmosferu i duh Tajlanda, a na meniju donosi standarde ove svuda vrlo popularne kuhinje, ali i neke nove arome.

Iza kulinarskog dela stoji Zoran Janković, ovenčan zvanjem „diplomirani Thai Chef“ prestižne Le Cordon Bleu akademije iz Bangkoka, koje i te kako zaslužuje. Za početak, „obavezna“ je neka od čuvenih supa, Tom Yum ili Tom Kha Gai, a za uvod tu su neizbežne buns, prolećne rolnice sa won ton korama ili kukuruzne ćuftice.

U glavnom delu možete krenuti od klasika poput Pad Thai nudli, ili preko neke od kari varijacija (žuti, crveni, zeleni) ili slatko-kiselih jela (piletina, svinjetina, škampi, tofu), stići do Hokkian, svinjetine u bbq sosu sa dagnjama i lignjama ili do sjajne „Pad ka prao moo“ – mlevene svinjetine sa bosiljkom.

Svako jelo može biti „spicy“ po želji gosta, a Zoran je idealan vodič za putovanje egzotičnim putevima tajlandske kuhinje. Kuhinja koja osvaja autohtonim ukusima i sjajnim kombinacijama topla je preporuka da proširite „gastro vidike“, kontaktirajte restoran oko mogućnosti preuzimanja gotovih jela.

Krunska 26
062/834 74 47

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…